Her er den beste sommervinen

La maten avgjøre hva du skal drikke om sommeren.

VINELSKER: Marianne Snekkestad (39) ved Vinmonopolet på CC Vest i Oslo skåler gjerne både i rosa og hvitt om sommeren. Også rødvin kan være et riktig valg til en del sommerretter. 
Foto: Håkon Eikesdal
VINELSKER: Marianne Snekkestad (39) ved Vinmonopolet på CC Vest i Oslo skåler gjerne både i rosa og hvitt om sommeren. Også rødvin kan være et riktig valg til en del sommerretter. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til et godt måltid hører god vin, men mange tenker ikke nok over hva de drikker til maten, mener Marianne Snekkestad ved Vinmonopolet på CC Vest i Oslo.

- En stor del av befolkningen er veldig opptatt av mat og vin, og det er større fokus på råvarer og på å lage mat fra bunnen av. Da må man også ha godt drikke til. I andre deler av verden drikker folk vin for å komplettere mat. Her prioriterer vi å kose oss, sier hun.

Varierer lite Den klassiske feilen mange gjør er at de drikker én og samme vin gjennom hele sommeren, uansett hva de spiser, påpeker Snekkestad.

- De kjøper seg kanskje en kasse Chablis eller Sancerre, og drikker det til alt de spiser. Det er selvsagt ikke noe galt i dette hvis du synes det funker best for deg. Du ikke være en vinsnobb, men det finnes likevel visse regler som gjør at visse typer mat og vin passer sammen — og dermed at måltidet blir enda bedre, sier Snekkestad, som er utdannet vinkelner, har jobbet flere år i restaurantbransjen og holder vinkurs og foredrag på kveldstid.

Regel nummer én er å ta utgangspunkt i menyen og gjøre maten vinvennlig, sier hun, og ramser opp de fire grunnsmakene: sødme, syre, salt og bittert. I tillegg er det én ekstra smak — Umami. Denne bør du være obs på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer