Her er den nye Google-mobilen

Og den kommer selvsagt med aller siste Android-versjon.

HER ER NEXUS 5: Større skjerm, raskere prosessor og bedre kamera. Foto: GOOGLE
HER ER NEXUS 5: Diskret bakside. Foto: GOOGLE
HER ER NEXUS 5: Større skjerm, raskere prosessor og bedre kamera. Foto: GOOGLE
HER ER NEXUS 5: Større skjerm, raskere prosessor og bedre kamera. Foto: GOOGLE

DinSide.no: Etter måneder med lekkasjer er den neste Google-telefonen, oppfølgeren til Nexus 4, endelig offisiell.

Nexus 5, som er produsert av LG, vil også være den første mobilen som leveres med den neste versjonen av Googles Android-operativsystem.

Større og raskere Nykommeren har en 4,95-tommers skjerm med full HD-oppløsning på 1920x1080 punkter, hvilket gir en pikseltetthet på 445 ppi. Skjermen er både større og skarpere enn forrige generasjon.

Telefonen drives av en firekjerners Qualcomm 800 prosessor på 2,3 GHz - den samme lynkjappe CPU-en som sitter i LGs G2-toppmodell. Den er også utstyrt med 2 GB RAM og et batteri på 2.300 mAh.

Kameraet på baksiden er på 8 megapiksler, og det har også fått optisk bildestabilisering. Frontkameraet er på 1,3 megapiksler. Det er ellers støtte for Wi-fi 802.11 a/b/g/n/nc, 4G LTE, Bluetooth 4.0 og NFC, som seg hør og bør.

Telefonen veier 130 gram, og har dimensjonene 69,17 x 137,84 x 8,59 mm.
 
Det gjør den tynnere, men også lengre og bredere enn forgjengeren.

Baksiden i glass er dessuten byttet ut med en type matt plast, som kanskje ikke er like stilig, men til gjengjeld mindre utsatt for skader.

Pris og tilgjengelighet Vi har nå fått bekreftet at Nexus 5 kommer i norske butikker fra midten av november. Prisen er satt til 4299 kroner veiledende for 16 GB-utgaven. Og dessverre: I starten er det bare denne som blir tilgjengelig i Norge.

«Ren» Android Nexus 5 kommer med den aller nyeste «rene» Android-opplevelsen i form av Android 4.4 KitKat. Google lover for øvrig at denne versjonen også vil bli tilgjengelig på Nexus 4, 7 og 10 i løpet av de kommende ukene.

Dette er også den store fordelen med å velge Nexus-produkter framfor noe annet på Android-plattformen: Man får alltid tilgang på ny programvare nesten umiddelbart etter lansering. Med «ren» opplevelse mener vi ganske enkelt at du slipper unødvendig programvare og funksjonalitet som de øvrige produsentene ofte legger på toppen av Googles løsning.

Svært ofte opplever vi nemlig at disse tilleggsprogrammene reduserer flyten i brukeropplevelsen, og mange ganger lar de seg heller ikke fjerne.

Blant nyhetene i Android 4.4 er oppdatert brukergrensesnitt, en ny Hangouts-app med SMS-integrasjon, en ny telefon-app som sorterer kontakter etter de du snakker med oftest, visning av cover-omslag på hele låseskjermen når du spiller musikk, bedre støtte for trådløse utskrifter, og masse mer.

Nexus 5 får også en unik KitKat-funksjon i form av muligheten til å styre telefonen med stemmen ved å bare si «OK Google». Hvordan dette fungerer i praksis, kommer vi selvsagt tilbake til når vi får kloa i et testeksemplar.

LES OGSÅ:
Motorola vil la deg bytte smartmobilen selv
Her er Motorolas første Google-telefon