Her er den nye idiotsausen

Trendsausen alle klarer å lage.

OPPSKRIFT PÅ CHIMICHURRI: Er chimichurry den nye pestoen? Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ CHIMICHURRI: Er chimichurry den nye pestoen? Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||Pestoen tok oss med storm. Nå kommer chimichurri'n for fullt.

Sånn føles det i alle fall.

Du vet hvordan det er; når du først har begynt å få øynene opp for noe (en type bil, en sang, et ord) så dukker det opp overalt. Når du nå har lest chimichurri her, så kan du selv se hvor fort det vil dukke opp i en annen sammenheng.

Hva er chimichurri? La oss kalle det en saus, selv om det kanskje kan diskuteres (her finner du sauseskolen vår). Hva synes du? Er en blanding av eddik, olje, persille og chiliflak en saus? Tja. Det minner kraftig om en dressing, men bruksområdet er anderledes. Chimichurri brukes som oftest til kjøtt (og ikke salat), men passer supert til på et stekt kyllingbryst (slik gjør du dét perfekt).

En biff med chimichurri tilfører god friskhet og et lite chili-sting.

Persille, hva er det? Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men vet du forskjellen på persille og kruspersille? Man skulle tro det var himmelropende opplagt, men de fleste av mine venner kommer hjem med kruspersille når jeg har bedt om persille. Kanskje er det etterdønningene fra kruspersille-propagandaen fra vår alles Ingrid Espelid Hovig på 60- og 70-tallet. Jeg vet ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer