Her er det alltid hvit jul

Inspirert av naturen, det nostalgiske og det rustikke.

HVIT JUL: Hos stylisten Kirsten Visdal skal julen være helhvit. FOTO: Sveinung Bråthen
HVIT JUL: Hos stylisten Kirsten Visdal skal julen være helhvit. FOTO: Sveinung BråthenVis mer


Mens de fleste pynter med farger til jul, er det noen som sverger til en hvit jul.

Stylisten Kirsten Visdal hører til dem.

Slik får hun julestemning For Kirsten er det to hovedingredienser som ideelt sett må til for at hun skal få den gode, etterlengtede julestemningen.

Det ene er den berømte snøen, den vi alle snakker om i desember.

JULEMODUS: Fyr i peisen skaper julemodus på et blunk. Peisen har Kirsten og Jan selv tegnet. Trebenken til venstre har Kirstens far lagd. FOTO: Sveinung Bråthen
JULEMODUS: Fyr i peisen skaper julemodus på et blunk. Peisen har Kirsten og Jan selv tegnet. Trebenken til venstre har Kirstens far lagd. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer

Det andre er roen.

- Det er viktig for meg å roe ned både før jul og i julen. Det handler om å ha mulighet til å styre tid og tempo selv. Det er viktig å kjenne at det er høytid, sier hun.


Alternative løsninger Forberedelsene til jul starter i månedsskiftet november/desember. Da henter familien fram adventsstaken, som har plass til 24 små stearinlys.

Hver dag tenner de ett nytt lys, og et av familiemedlemmene får lov til å ønske seg noe, for sin egen del eller for andre de kjenner.

PIET HEIN: Speilet er designet av Piet Hein Eek. FOTO: Sveinung Bråthen
PIET HEIN: Speilet er designet av Piet Hein Eek. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer

- Tente lys, granbar, løkblomster og annet grønt setter jeg gjerne fram i julen, forteller Kirsten.

- Og enkle ting som barna har lagd. Jeg er ikke så glad i for mye pynt. Jeg er blant dem som synes at juletreet er vakkert uten pynt.

Ekorn i trærne Huset kjøpte Kirsten og mannen da eldstemann var nyfødt. Det som møtte dem da de var på visning på Strand i Bærum var et nokså forfallent hus.

Til gjengjeld var det en særs fredelig atmosfære, store trær, nærhet til Oslofjorden, og ekorn i trærne.

RO I STUEN: Ved å innrede med hvitt får Kirsten Visdal ro på hjemmebane. FOTO: Sveinung Bråthen
RO I STUEN: Ved å innrede med hvitt får Kirsten Visdal ro på hjemmebane. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer

Her er det innredet med gjenstander og møbler familien har hatt gjennom lang tid, i tillegg til nyere interiør. Et hjem blir til over tid, mener Kirsten.

- Smaken forandrer seg selvfølgelig. Det er mye jeg ikke ville kjøpt i dag, men med noen malingsstrøk gir jeg ofte ting en ny sjanse. Slagbenken på kjøkkenet er et eksempel på noe jeg nok ikke ville kjøpt i dag, men den har vært med oss i så mange år, så nå vil jeg ikke kvitte meg med den.

Det er noe av Kirstens problem, ifølge henne selv. Hun er av den nostalgiske typen som blir så glad i tingene sine at hun sliter med å kvitte seg med dem. Opprydningen må gå i flere trinn, før hun omsider klarer å gi det bort.

Kirsten Visdal.
Kirsten Visdal. Vis mer

- Jeg gjemmer jo på alt fra Gards første fotballsko til gamle kinobilletter. Da sier det seg selv at jeg sliter litt med å holde det grafisk og rent her, ler Kirsten.

Hvitt og harmonisk Siden kjøpet har boligen blitt stadig mer lys og funksjonell, og den har fått renere og enklere linjer. Med mye hvitt og innslag av tre finner Kirsten roen.

- Jeg har hatt perioder hvor jeg har innredet med mer farger, og ute på jobb kan jeg gjerne innrede med farger, men hjemme ønsker jeg å ha det neddempet og enkelt, for å få ro. Jeg har rett og slett litt problemer med assorterte fruktfat og buketter med tulipaner i en miks av farger, sier Kirsten.

For å lykkes med hvitt interiør, mener Kirsten det handler om å tenke tekstur, materialer og forskjellige hvitnyanser. Selv har hun malte trevegger. Det gir en varm atmosfære.

- Treverk gir varme om du ønsker å innrede med hvitt, sier hun.

Les også:

6 ting du må ha i stuen i høst

BADET: Ingen tvil om hvor du har havnet nå. Benken har Kirsten og Jan selv tegnet. FOTO: Sveinung Bråthen
BADET: Ingen tvil om hvor du har havnet nå. Benken har Kirsten og Jan selv tegnet. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer

Få industriell rustikk på badet

Innred med funn fra fjæra

Sånn koker du kraft

KREATIVE HJØRNE: Kirsten Visdals kreative hjørne er en del av kjøkkenet. FOTO: Sveinung Bråthen
KREATIVE HJØRNE: Kirsten Visdals kreative hjørne er en del av kjøkkenet. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

UNGDOMSROMMET: Her er det 15-åringen Gard som regjerer. Lag personlig wallsticker ved å bruke et bilde du har og gi det gjerne et nytt utrrykk i et bildebehandlingsprogram som Photoshop. Fest stickersen på en kapaplate. Det får du blant annet gjort på Allkopi. FOTO: Sveinung Bråthen
UNGDOMSROMMET: Her er det 15-åringen Gard som regjerer. Lag personlig wallsticker ved å bruke et bilde du har og gi det gjerne et nytt utrrykk i et bildebehandlingsprogram som Photoshop. Fest stickersen på en kapaplate. Det får du blant annet gjort på Allkopi. FOTO: Sveinung Bråthen Vis mer