Her er det bare å slå seg ned

Det kuleste du kan ha på badet nå.

Liggende dusj Produsenten
LIGGENDE DUSJ: Det er mange som trakter etter spafølelse på badet. Hva med å ta den helt ut? Denne liggende dusjen fra Dornbracht er noe for seg selv. FOTO: Produsenten
ET RÅTT UTTRYKK: En mørk kontrastvegg gir rommet et tøft uttrykk. Innrednignen er fra Kvik. FOTO: Produsenten
GIR RO: Bad som oser av ro harmoni - det er det mange som drømmer om. Innredningen er fra Kvik. FOTO: Produsenten
RUNDE FORMER: Det har lenge vært mye firkantete vasker, nå blir det mer av de runde formene. FOTO: Produsenten
SVARTE VASKER: Svarte vasker er i ferd med å innta norske bad. FOTO: Produsenten
GIR RO: Det er mange som drømmer om et bad som oser av ro og harmoni. Innredningen er fra Kvik. Foto: Produsenten
LYST OG LUFTIG: Den skandinaviske stilen holder stand, og det er ikke så rart: Det enkle er jo ofte det beste. Baderomsinnredningen her er fra Ikea. FOTO: Produsenten

Vi drømmer vel alle om et funksjonelt bad hvor vi kan trippe barbeint inn på morgenkvisten, for deretter å tasse inn i en varm og bekvem dusj eller duppe oss i et deilig badekar - før vi tar siste finish foran speilet. Med riktig belysning og lysforhold, selvfølgelig.

Hvis du ikke har tenkt på det tidligere, kan faktisk hotellbad være en stor inspirasjonskilde om du sysler med oppussingsplaner på badet. Disse badene er gjerne funksjonelle og enkelt innredet, sånn at man raskt kan gjøre endringer i takt med trendene som kommer og går.

Ifølge Siv Elizabeth Egger, kommunikasjonsrådgiver på Ikea, er spafølelsen på badet noe mange higer etter og drømmer om. Ro og harmoni er viktige stikkord, uavhengig av størrelse på badet.

- Derfor går det fortsatt mye i hvitt, gjerne i kombinasjon med lyst tre. Da får du den enkle og rene skandinaviske stilen, i tillegg til en fredfylt stemning, sier Egger.

Berøringsfrie vasker Likevel - selv om mange tenker funksjon fremfor estetikk på badet, våger mange stadig mer.

Ifølge Lene Vestrum, medierådgiver i på "Ha det på Badet", er svarte vasker noe av det som er i trendbildet i øyeblikket. Det samme er søylevasker som nærmest ser ut som skulpturer på badet ditt. Og mens vi har sett mye av firkantete vasker over en tid nå, så blir det stadig mer av de runde formene. Og firkantete vasker har fått mer avrundede former.

Berøringsfrie vasker har også inntatt hjemmene, de som tidligere stort sett var å finne i offentlige rom - som eksempelvis på restauranter.

- Nå kommer disse i rimeligere varianter. Vi ser mye av dette i Europa, sier Vestrum.

Større fliser Store hodedusjer med hånddusjer, som jo også oser av spa og velvære, er noe mange vil ha. Over lengre tid har det dessuten vært en trend å velge vegghengte toaletter, men nå ser vi mer av toalettene som går ned til gulvet. Toalettene har også fått rundere former.

Vi vil dessuten ha speil så det holder. Mange velger skap med speil, og hvor belysning er integrert. Og mens mosaikken har tronet på trendtoppen de siste årene blir flisene nå stadig større. Men for all del - mosaikken holder stand, det nytter jo ikke å fornye noe så kostbart som bad hver gang det er noe nytt i trendbilder.

Noen ganger vi tvunget til å ta hele badet, andre ganger kan vi skape et nytt inntrykk med noen enkle grep.

Bor på mindre plass En av årsakene til at man ser mye speilskap er at mange bor på liten plass. Dermed ønsker de plassbesparende møbler og interiør for å frigjøre plass.

- Mange bor i mindre boliger enn tidligere. Det blir derfor viktigere med smarte løsninger som skaper plass og får rotet unna. Det gir en avslappennde følelse på badet, sier Siv Elizabeth Egger.

Mange satser dessuten på smale servantskap og vasker, samt vegghengte skap. For å sørge for orden på baderommet kan du fylle skuffer med fine bokser. Ingenting er mer behagelig enn å ha god oversikt over det som finnes i skuffer og skap.

Nye detaljer Ønsker du et nytt bad, trenger du abolutt ikke sette i gang fra grunnen av. Noen friske, nye detaljer kan være alt som skal til for å få et moderne preg, eller en følelse av å ha et bad som henger med i tiden.

Selv om målet nødvendigvis ikke er å ha Norges kuleste bad , så er det jo stas å ha et bad som skinner, er det ikke? Når det gjelder tilbehør er pleksiglass et viktig stikkord denne sesongen. Bambus er også noe som frisker fint opp og gir et moderne preg. Ellers er krom en slager, ifølge Lene Vestrum.

Noen nye, fargerike bokser, et nytt dusjforheng, en ny og god badematte du kan sette føttene på - og noen nye velværeprodukter er en rask vei til fornyelse. Med noen små grep er du der, du også.

Les også: Møblene som skjuler rotet
Interiørtrendene vi tror på
Alt om bad
Slik holder du barna friske

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.