IDYLL: Mange turoperatører arrangerer seilturer mellom øyene Koh Tao og Koh Samui. De erfarne kapteinene tar deg gjerne med til idylliske bukter utenfor allfarvei. Foto: CHRISTINE KRISTOFFERSEN HANSEN
IDYLL: Mange turoperatører arrangerer seilturer mellom øyene Koh Tao og Koh Samui. De erfarne kapteinene tar deg gjerne med til idylliske bukter utenfor allfarvei. Foto: CHRISTINE KRISTOFFERSEN HANSENVis mer

Her er det bøtter med sugerør og vodka som gjelder

Hver måned forvandles strendene til enorme dansegulv.

KOH TAO (Dagbladet): - Det er en fantastisk opplevelse. Helt fantastisk, sier Johanne Davies (30).

Hun kommer fra London, og er på sin første tur i Thailand.

Etter en ukes lang seiltur fra idylliske Koh Samui, via Koh Tao og til slutt til Koh Phangan, er hunigjen tilbake i dykkeparadiset Koh Tao.
  En ny verden - Jeg har fått åpnet øynene mine for en helt ny verden - en verden full av opplevelser, oppdagelser og glede. På mitt tredje dykk noensinne fikk jeg svømme side om side med hvalhaier.

- Dette hadde jeg aldri trodd at jeg verken skulle få mulighet eller mot til å gjøre. Nå kan jeg nesten ikke vente til neste dykk.

Da Johanna ankom Koh Tao tidlig i august i år, var målet å ta dykkersertifikatet. Hun endte opp med en god del mer.

Planlegger flytting Etter to uker på øya måtte hun returnere til London og lærerjobb, men billetten til neste tur til øyparadiset var allerede booket.

- Jeg klarte å oppfylle klisjeen om å bli forelsket i den kjekke dykkeinstruktøren. Så nå har jeg allerede gjennomført videregåendekurs, og skal nå ta fatt på undervannsfotografering, sier hun, og fortsetter:

UNDER WATER LOVE: Johanna Davies og Chris Smith fant lykken på havets bunn. Begge kommer fra England, men planlegger nå å bosette seg sammen på Koh Tao. Foto: CHRISTINE KRISTOFFERSEN HANSEN
UNDER WATER LOVE: Johanna Davies og Chris Smith fant lykken på havets bunn. Begge kommer fra England, men planlegger nå å bosette seg sammen på Koh Tao. Foto: CHRISTINE KRISTOFFERSEN HANSEN Vis mer

- Og hvis alt går som planlagt så flytter jeg til Koh Tao til neste år.

Liten øy - stor natur Koh Tao ligger på sørøstsiden av Thailand, og er ei relativt lita øy. Men naturen er derimot storslått. Både over og under vann.

Dykking ved denne øya blir sjelden kjedelig, verken for spente nybegynnere eller veteraner med hundrevis av loggførte dykk.

Koh Tao betyr skilpaddeøya på thai, men sannsynligheten for å treffe på triggerfisk, hvalhaier, barrakudaer og spekkhoggere er mye større.

I tillegg gjør et fargerikt og massivt korallrev Koh Tao til kanskje et av verdens vakreste dykkesteder.

Spa og velvære Også for dem som trives best med hodet over vann har øyene på sørøstkysten av Thailand mye å by på.

Koh Samui, som ligger om lag 80 kilometer nord for Koh Tao, kan best beskrives som et tropisk paradis, med spa- og velværestudioer tett-i-tett - og side om side med luksuriøse hoteller.

DAGENS FANGST: Thailands tøffeste dame? Her har Em akkurat fanget en blekksprut med bare nevene. Foto: CHRISTINA YVONNE OLSEN
DAGENS FANGST: Thailands tøffeste dame? Her har Em akkurat fanget en blekksprut med bare nevene. Foto: CHRISTINA YVONNE OLSEN Vis mer

Alle forestillingene om kritthvite strender, knallrøde solnedganger og turkisblått hav blir oppfylt til fulle.

Helårsøyer Utflukter med longtailbåter kan anbefales, det samme gjelder leie av sykkel.

Moped- og skuterutleie er også populært, men her skal du være obs på at trafikken er langt mer utrygg enn i Norge.

Hjelm er en forutsetning, og ofte trenger du også en porsjon overmot. Om kveldene er thaimassasje å anbefale.

Fullmånefest Verken Koh Tao eller Koh Samui er øyer du reiser til for å feste. Dykkerne havner ofte tidlig til sengs for å være opplagt til neste dags undervannssafari.

Koh Phangan er derimot viden kjent for sine fullmånefester.

En gang i måneden forvandles flere av øyas strender til enorme dansegulv - og foretrekker du en elegant martini har du kommet til feil sted.

Her er det bøtter med sugerør og vodka som gjelder.

Ypperlig klima Mange av turistene som besøker denne delen Thailand inkluderer nettopp Koh Tao, Koh Samui - og til slutt Koh Phangan i ferien.

Alle øyene har båtforbindelse. 

Klimaet på øyene er ypperlig hele året.

Gjennomsnittstemperaturen fra november til februar er på 25 grader, mens kvikksølvet gjerne stiger til 35 grader fra mars til juni.