+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er det dyrest og billigst å gå til tannlegen

Store prisforskjeller - slik finner du tannlegen som passer deg.

OFTE HOS TANNLEGEN: Anielka Castrillo møter Inger Lise Falck Amundsen (62) hvert halvår. -  Jeg valgte henne fordi hun kjøpte praksisen etter den forrige tannlegen som var her. Hun er ikke dyr og gir en fantastisk service, og jeg er veldig fornøyd med måten jeg blir behandlet på, sier Amundsen. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
OFTE HOS TANNLEGEN: Anielka Castrillo møter Inger Lise Falck Amundsen (62) hvert halvår. - Jeg valgte henne fordi hun kjøpte praksisen etter den forrige tannlegen som var her. Hun er ikke dyr og gir en fantastisk service, og jeg er veldig fornøyd med måten jeg blir behandlet på, sier Amundsen. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

(Dagbladet): Det er størst prisforskjeller på tannlegebehandling i fylkene med store byer, som Oslo og Hordaland. Det viser tall fra hvakostertannlegen.no, Forbrukerrådets portal for tannlegepriser i hele landet.

De laveste prisene på en tannundersøkelse med to røntgenbilder finnes i Oslo og Østfold.

Mens du kan få dette for 250 kroner her, er den laveste oppgitte prisen i Aust-Agder 600 kroner.

Portalen, som ble åpnet i vinter, har som mål å kunne sammenligne prisen på like behandlinger, sier Hilde Uthaug, daglig leder for hvakostertannlegen.no.

Store forskjeller

- Mange ønsker å finne en rimelig tannlege der man bor. Stikkprøver vi har tatt, viser at de som har lave priser får flere pasienter, gjerne blant de som ikke har så mye å rutte med. Men vi vet foreløpig ikke om det har hatt noen effekt i markedet, sier Uthaug.