Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er det «hemmelige» Android-spillet

Googles nyeste påskeegg er en vanskelig nøtt.

FLAPPY ANDROID: Oppdatert til nyeste Android-versjon? Da kan du spille dette! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO
FLAPPY ANDROID: Oppdatert til nyeste Android-versjon? Da kan du spille dette! Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Google er kjent for å gjemme «easter eggs», eller påskeegg, altså en skjult funksjon som man kan lete seg fram til, i sin programvare.

Det er mange påskeegg i Google-søkemotoren, men heller ikke mobiloperativsystemet Android har fått slippe unna.

Flappy Bird-klon I nyeste Android-versjon, 5.0 Lollipop, har de nemlig lagt inn en klon av et spill som gikk som en farsott i fjor, nemlig Flappy Bird, skriver IDG.se.

LES OGSÅ: Er Flappy Bird verdens mest irriterende spill?

Slik finner du det For å finne spillet må du naturligvis ha oppdatert din telefon eller nettbrett til Android 5.0. Deretter går du til Innstillinger > Om enheten.

Så klikker du på den raden som viser hvilken versjon av Android du kjører. Du må klikke flere ganger til det dukker opp et bilde av en kjærlighet på pinne.

Det neste du må gjøre, er å trykke og holde fingeren på «lollipop»-en i et par sekunder. Da vil Googles hemmelige spill dukke opp.

Vanskeligere enn originalen? Det ser ut som Flappy Bird, men fuglen er erstattet med den grønne Android-logoen som du skal prøve å få gjennom brettet uten å være borti godterihindrene. Og det er minst like vanskelig! Undertegnede kommer i hvert fall ikke forbi ett poeng ...

I eldre Android-utgaver skjuler det seg også påskegg i Om-menyen, men ikke nødvendigvis et spill. Prøv selv!

LES OGSÅ: De beste Google-påskeeggene

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.