Her er det langt mellom bobilene

I Glaskogens Naturreservat slipper du å se campingnaboen.

CAMPING:  Campingområdet i Glaskogens Naturreservat er lagt slik at lagt slik at det er skog mellom hver eneste tomt. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI/Dagbladet
CAMPING: Campingområdet i Glaskogens Naturreservat er lagt slik at lagt slik at det er skog mellom hver eneste tomt. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| GLASKOGEN (Dagbladet): Det svenske Glaskogens Naturreservat er  populært for dem som vil oppleve villmark og uberørt natur, rett over grensa på Østlandet.
Her kan man slå opp teltet eller sove i en av de mange små hyttene som er satt opp rundt i naturrreservatet.

Villmarkscamping
Bobil eller campingvogn er bare tillatt på campingplassen ved Lenungshammar. Her er det langt mellom bobilene og campingvognene. Minst 100 meter.
Campingplassen er tilrettelagt slik at det er skog mellom hver eneste tomt. Her slipper du å se campingnaboen.
Her kan du fiske, overnatte, nyte naturen og slappe av uten å se et eneste menneske.

De mer enn 80 innsjøene og tjernene i Glaskogens Naturreservat er populære, både for fiske og kanopadling. Avgiften for Glaskogens fiskekort går til å ta vare på fisken, blant annet abbor og gjedde.

ÖVRE GLA:   Dette er et fint vann for nybegynnere, når dere kommer til Stora Gla bør dere holde dere langs land, det kan plutselig blåse opp, sier Anna Ingman, fra  Glaskogens Naturreservat.  Foto: Kirsten M. Buzzi/Dagbladet
ÖVRE GLA: Dette er et fint vann for nybegynnere, når dere kommer til Stora Gla bør dere holde dere langs land, det kan plutselig blåse opp, sier Anna Ingman, fra Glaskogens Naturreservat. Foto: Kirsten M. Buzzi/Dagbladet Vis mer

Ny fiskemetode
Blant annet legger vi ut kvist og kvas og trestammer på isen om vinteren, det blir fine fiskeplasser om sommeren, forteller Anna Ingman ved Glaskogens Naturreservat. Her samles fisken. og det lages egne kart over de beste fiskeplassene.

Vi blir med en tur ut på Övre Gla, i leid kano. Det er den nest største av de mange sjøene i Glaskogens Naturreservat. Det er blikkstille. Vi hører bare åra som plasker.

Stora Gla
Målet er Stora Gla, den aller største sjøen i reservatet.

NATUR:  På campingplassen ved Lenungshammar kan man nyte naturens fred og ro.
Foto: Kirsten M. Buzzi/Dagbladet
NATUR: På campingplassen ved Lenungshammar kan man nyte naturens fred og ro. Foto: Kirsten M. Buzzi/Dagbladet Vis mer

- Vi har måttet redde mange utenlandske turister midt i uvær ute på sjøen, forteller Anna Ingman ved Glaskogens Naturreservat.

Vi padler forbi en stor gjeng med måker som har slått leir. Det tyder på mye fisk. Der, var det skyggen av en elg bak trestammene inne skogen?

Elgfest
- Utenlandske turister er  gale etter å se elg.  Elgskilt og elgetui til mobilen er  populære suvenirene ved besøkssenteret i Lenungshammar.

VILLMARK:  To sveitsiske turistene har padlet rundt i Glaskogens Naturreservat i en uke uten å møte et menneske. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI/Dagbladet
VILLMARK: To sveitsiske turistene har padlet rundt i Glaskogens Naturreservat i en uke uten å møte et menneske. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI/Dagbladet Vis mer

 I fjor møtte jeg ofte elg da jeg syklet til jobben om morgenen, ler Anna. Selv om hun ikke alltid synes det var like morsomt da, når de sto midt i veien og hun skulle på jobb.

Sveriges beste Glaskogen er et naturreservat og et av Sveriges fineste områder, for dem som vil ha naturen tett innpå seg. Dyrelivet og plantelivet er helt spesielt.

Her kunne vi ha satt opp telt. Sovet i en gapahuk, eller overnattet i noen av de små hyttene som ligger rundt om i bukter og viker. Inngangspengene til reservatet, ca. 30 kroner dagen brukes til å ta vare på Glaskogen.


Glaskogens Naturreservat

Mellom Arvika og Årjäng i Sverige.
Ca 28 000 ha.

Ble naturreservat i 1970 for å beskytte et av Sveriges vakreste villmarksområder.

80 innsjøer, de største er Stora Gla og Övre Gla. Det er gode fiskesjøer.
Glaskogens fiskekort nødvendig.

Lenungshammer er sentrum for Glaskogens Naturreservat. Her er det camping, dusj og vaskemuligheter,  servering, hytteutleie, minibutikk, kano- og sykkelutleie.

Naturreservatet er også spesielt tilrettelagt for skoleturer.

Inngang til naturreservatet, Glaskogskortet koster 30 sv.kr pr døgn, pengene går til å bevare området.Mer info:
www.glaskogen.se

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer