Her er det ledige hytter

Har du planer om å leie hytte i vinterferien, er mulighetene mangfoldige.

VINTERFERIEN: Denne hytta i Rondane er én av et par tusen hytter som tilgjengelige i vinterferien. Foto: Zett.no
VINTERFERIEN: Denne hytta i Rondane er én av et par tusen hytter som tilgjengelige i vinterferien. Foto: Zett.noVis mer

Ønsket om feriere i en hytte på fjellet i vinterferien står på toppen av listen for mange. For den som ikke har hytte, er det mange leiemuligheter. For eksempel en enkel hytte i Valdres, til 1500 kroner uken, beliggende på Vaset.

Hytte i Rondane Søker du den ensomme fjellhytta hvor du bare kan gå rett ut i endeløse snøvidder? Da har Zett.no hytta til deg i Rondane.

"Praktisk innredet og trivelig hytte til leie for ordensfolk i vinterferien eller påsken. Løypene ved hytta er maskinpreparert og vedlikeholdes hver uke", skriver utleier i annonsen.

Hytta varmes opp med ved, har propan til matlaging og solcelle til leselys. Den har plass fem personer og leies ut for 3000 kroner uken i vinterferien, og 5000 kroner uken i påsken.

Leilighet i Trysilfjellet Hører du heller til dem som vil bo rett ved alpinbakken med ski-in/ski-out?
I Trysilfjellet er det blant annet en leilighet til leie for 8000 kroner, halvparten av vanlig utleiepris. Og da er strøm og vasking inkludert.

Leiligheten har tre soverom med åtte sengeplasser til sammen. Den inneholder også bad, dusj, badstue og toalett, stue med flatskjerm og komplett kjøkkenutstyr med kjøl/frys, micro og oppvaskmaskin.

Rimelig hos Statskog Kan du nøye deg med enkel standard, har Statskog nesten 100 hytter til leie. Du betaler fra kun 400 kroner døgnet.

De har blant annet en hytte på Dovrefjell. Hytta har strøm, wc, dusj og sengeplass til 20 personer. Der er døgnleien 950 kroner, men du må ta til takke med de første dagene i vinterferien i uke 8.

Fjellgård i Snåsafjellet Søker du derimot den absolutte ro og avsondrethet, har Statskog til leie 15 sengeplasser på Holden fjellgård i Snåsafjellet. Du betaler 960 kroner i døgnet og får tilgang til en av de mest avsidesliggende fjellgårdene i landet.

Du befinner deg 32 kilometer fra nærmeste vei, men tar du deg inn fra Sverige er det bare fem kilometer på ski.

Alpindestinasjonene Alle de større alpinstedene, som blant annet Trysil, Oppdal, Beitostølen og Hemsedal, har egne nettsteder for booking. Og der er det fortsatt leiligheter til leie.
- Hos oss starter det allerede i denne uken, for da har svenskene og danskene vinterferie, og så fortsetter det i uke åtte, ni og ti med de norske.

- Vi har fortsatt ledige både i hytter og leiligheter, forteller salgs- og markedssjef i Hemsedal skisenter, Kenneth Larsen til Klikk.no. - Men det er mest leiligheter tilgjengelig.

Turistforeningen Den overlegent største tilbyderen av utleiehytter er Turistforeningen. Der kan du velge mellom over 400 hytter, fra den enkle selvbetjente hvor du må ha med mat selv, til betjente med alle rettigheter.

Foreløpig er det fortsatt ledig på alle de betjente hyttene som er åpne i vinterferien, og selv om det skulle være "fullt", får du plass.
- Vår politikk er at vi ikke avviser noen, sier kommunikasjonssjef i DNT, Merete Habberstad, til Klikk.no.

- På flere av de betjente har vi også aktivitetsledere tilgjengelig i vinterferien.
På de ubetjente hyttene er det ifølge Habberstad vanligvis ikke noe problem med plass.

- Medlemmer av Turistforeningen kan hente nøkkel hos oss og bare låse seg inn.
Hennes tips er å sjekke hyttene foreningen har tilgjengelig rundt de større byene, selv om hun antar at mange av dem allerede er reservert.

Hytte ved sjøen Kunne du tenke deg å tilbringe vinterferien ved sjøen, har Oslofjorden Friluftsråd tre hytter/fyr tilgjengelig. Du må imidlertid påregne at tilgjengeligheten er avhengig av isforholdene i fjorden.

VINTERFERIE: Denne hytta på Venabygdfjellet kan du leie i vinterferien. Skjermdump: Finn.no
VINTERFERIE: Denne hytta på Venabygdfjellet kan du leie i vinterferien. Skjermdump: Finn.no Vis mer

Objektene var ledige da Klikk.no sjekket. Det tas forbehold om endringer ved de beskrevne utleieobjektene.

Les også:
Vi hjelper deg å finne utleiehytta
Her kan du leie hytte i vinterferien
Så mye tjener du på hytteutleie
Her er fertilitetsrådene som hjelper

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

LEILIGHET I VINTERFERIEN: Denne leiligheten ligger i Hemsedal, koster 5550 kroner fra 20. til 25. februar og har syv sengeplasser. Foto: Hemsdal skisenter
LEILIGHET I VINTERFERIEN: Denne leiligheten ligger i Hemsedal, koster 5550 kroner fra 20. til 25. februar og har syv sengeplasser. Foto: Hemsdal skisenter Vis mer