Her er det lov å blande ost med nugatti og spise med fingrene

Denne ostekaka skal også stekes. Oppskrift og video.

(Dagbladet): Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes. Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker.

Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.

Stekte ostekaker kan lages i utallige varianter, med fyll lagd av bare kremost, en blanding av kremost og creme fraiche, rømme og til og med fetaost.

Kanskje det var det de brukte i de første ostekakene som ble lagd i Hellas allerede 2.000 år f.Kr.?

I denne ostekaken er det kremosten som får råde sammen med nugatti. Det ultrasøte sjokoladepålegget gir en morsom motvekt mot den litt syrlige kaken.
 
Ostekake med nugatti
Bunn 30 g smør
200 g havrekjeks, her bruker jeg Bixit
75 g brunt sukker
1/2 ts kanel

Fyll 500 g romtemperert kremost
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
saft av 1/2 sitron
3 egg
4 ss nugatti

Framgangsmåte Sett stekeovnen på 180 grader og kle en rundform på 24 cm.

Smelt smøret til bunnen. Ha kjeksene i en food processor og kjør knivene rundt til det er helt smulete.

Du kan også legge kjeksen i en dobbel brødpose før du slår kjeksen til smuler med et kjevle eller lignende Bland inn sukker og kanel før du til slutt blander inn det smeltede smøret. Hell det over i kakeforma og klem det godt sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Ha osten i en miksebolle og visp noen runder. Tilsett sukker og vaniljesukker og pisk det til en glatt røre. Ha i sitronsaften før du pisker inn eggene ett og ett. Hell ostemassen over den forstekte kakebunnen. Fordel sjokoladepålegget i små klatter på kaken.

Bruk en pinne til å lage mønstre.

Stek kaken på nederste rille i 18-20 minutter, til du ser at kaken begynner å sette seg. Den skal være fast rundt kantene, men fremdeles forholdsvis løs i midten.

Avkjøl kaken på en bakerist før du setter kaken i kjøleskapet til den er helt kald.

Den kan gjerne stå over natta før du skjærer den i stykker og serverer.

Flere oppskrifter og tips finner du på frutimian.no.