Her er det nye Mercedes-alfabetet

For navn er ingen spøk.

ÜBER-LUKSUS: Mercedes-Maybach skal avduke sin første luksuslomousin ganske snart, på bilutstillingen i Los Angeles. Dette, samt logoen i hekken, er alt vi har fått se så langt. Foto: DAIMLER
ÜBER-LUKSUS: Mercedes-Maybach skal avduke sin første luksuslomousin ganske snart, på bilutstillingen i Los Angeles. Dette, samt logoen i hekken, er alt vi har fått se så langt. Foto: DAIMLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Lær de nye merkenavnene: Mercedes-AMG og Mercedes-Maybach. Disse danner i fremtiden, sammen med allerede eksisterende Mercedes-Benz, Daimler-konsernets hellige treenighet hva Mercedes-navnet angår.

Mercedes-Benz har svært lenge, som oftest, bygget utmerkede biler. Men med årene har modellbetegnelsene deres blitt en salig røre. Det ryddes det nå opp i.

Spørsmålet er: Blir det bedre?

Men Daimler-konsernet går lenger enn det i sin modernisering av nomenklaturet - fortegnelsen over navn som brukes. Også navngivingen for modeller og modellvarianter blir nå grundig revidert.

Mye mer diskret Det tror vi. Et bokstavlig talt skrikende eksempel er en av de beste Mercedes-modellene vi noen gang har kjørt, nemlig Mercedes-Benz S 500 PLUG IN HYBRID, som er dens offisielle navn per i dag. Jeg mener... hva...?

I Dinsides test fjernet vi riktignok versalene for lesbarhets skyld, men Mercedes må visstnok skrive det på den måten for å ha betegnelsene som beskyttet varemerke. (Plug-in Hybrid er jo i seg selv generisk).

Vel, i fremtiden kommer den til å hete kort og godt S 500 e. Det betyr at bilen har elektrisk motor og er ladbar.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer