Her er det TO reflekser

- Reflekser uten CE-merke kan være farlige.

FORSKJELLEN PÅ EN GOD OG DÅRLIG REFLEKS: Her er det TO reflekser, hvorav skilpadde-refleksen til høyre ikke virker i det hele tatt. Foto: STIG A. SCHIBBYE / REFLEXCONSULT
FORSKJELLEN PÅ EN GOD OG DÅRLIG REFLEKS: Her er det TO reflekser, hvorav skilpadde-refleksen til høyre ikke virker i det hele tatt. Foto: STIG A. SCHIBBYE / REFLEXCONSULT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Norge og EU er det krav til at reflekser skal være CE-merket. Dette skal sikre forbrukeren at produktet har en såkalt minimumsrefleksjon.

Ifølge Stig A. Schibbye hos Reflexconsult AS, som har vært Norges representant i standardiseringsorganisasjonen CEN for å utarbeide refleksstandardene, kan produkter uten merking være vanlig plast som ser ut som refleks.

- Reflekser uten CE-merke kan være farlige, sier han.

Sjekk derfor at refleksen er CE-merket før du kjøper.

Det kan også være farligere å gå med en refleks som ikke virker, enn å gå helt uten refleks, fordi du føler deg tryggere og har en annen adferd dersom du tror at du blir sett, enn du er dersom du vet at du ikke blir sett.

Eneste kontrollpunkt Selv om du ikke kan være garantert at CE-merkingen faktisk er ekte, bør du likevel se etter dette merket når du kjøper ny refleks.

- Selvfølgelig jukses det også i denne bransjen, men å se etter CE-merket er forbrukerens eneste måte å sjekke om produsenten har godkjent refleks. CE-merket skal stå i plagget eller på produktet, eller på salgsforpakningen, sier Schibbye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer