Her er ekspertens fargetips

Skal taket alltid være hvitt? Skal listene følge veggen eller taket? Det finnes mange regler om farger, men er ikke regler egentlig til for å brytes?

MALE LISTER: Må listene alltid være hvite? Nei, er svaret til fargedesigneren i Nordsjø. Men hvilken farge du velger kan påvirke helhetsinntrykket i rommet.  FOTO: Frode Larsen/ifi.no og Jordan
MALE LISTER: Må listene alltid være hvite? Nei, er svaret til fargedesigneren i Nordsjø. Men hvilken farge du velger kan påvirke helhetsinntrykket i rommet. FOTO: Frode Larsen/ifi.no og Jordan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Til tider skulle man nesten tro at det var skrevet i stein at alle lister må være hvitmalte. Men det er jo ikke sant, det er kun fantasien som setter en stopper her, sier Tale Henningsen, fargedesigner i Nordsjø.

På 1960- og 70-tallet var det vanlig med ubehandlede eller røde og blå lister. Derfor velger mange i dag hvitt. Dessuten kommer mange lister ferdigmalt i hvitt fra fabrikken, det vil si i Eggehvit eller Eggeskall, understreker hun.

- I tillegg spiller lyset en rolle. Hytter har ikke alltid like store vindusflater som huset hjemme. Hvitt reflekterer og gir mer lys inn i rommet.

Hovedregler Det er noen hovedregler som kan være greie å ta hensyn til, ifølge Tale Henningsen.

- Velg en stil og hold deg så mye som mulig til denne ved valg av farger, også på lister, dører og lignende. Det vil gi et harmonisk interiør. Ved å variere for mye fra rom til rom, vil en ofte gå lei. Det vil også føre til hyppigere oppussinger.

Et annet tips er å klippe ut interiørbilder du liker og lage en inspirasjonsmappe.

- Det er ofte gode rådgivere i den lokale fargehandelen, som ved hjelp av utklippene kan de veilede deg til å finne din personlige stil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer