Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Elbiler

Her er elbilene du kan glede deg til

Ingen i bilbransjen er i tvil. Framtidas biler drives av strøm.

MB Generation EQ: I motsetning til de som utvikler hydrogenbiler er det flere produsenter som nå er i ferd med å lage praktiske elbiler, og Mercedes-Benz er en av dem. EQ er en bil som likner på dagens GLC, og det er ikke utenkelig at neste generasjon GLC vil bli nettopp som denne. Navnet spiller på IQ, men der I er byttet med E for elektrisk. Foreløpig er bilen tenkt til en rekkevidde på 50 mil, og med den europeiske CCS-ladestandarden vil bilen på sikt kunne lade for 10 nye mil på fem minutter. Også EQ er tenkt som en selvkjørende bil, men uansett hvilken produsent vi snakker om, så vil det ta tid for slike systemer å innta markedet. Foto: Fred Magne Skillebæk
MB Generation EQ: I motsetning til de som utvikler hydrogenbiler er det flere produsenter som nå er i ferd med å lage praktiske elbiler, og Mercedes-Benz er en av dem. EQ er en bil som likner på dagens GLC, og det er ikke utenkelig at neste generasjon GLC vil bli nettopp som denne. Navnet spiller på IQ, men der I er byttet med E for elektrisk. Foreløpig er bilen tenkt til en rekkevidde på 50 mil, og med den europeiske CCS-ladestandarden vil bilen på sikt kunne lade for 10 nye mil på fem minutter. Også EQ er tenkt som en selvkjørende bil, men uansett hvilken produsent vi snakker om, så vil det ta tid for slike systemer å innta markedet. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer

Tesla er en nykommer i bilbransjen som på mange måter har vekket den tradisjonelle bilbransjen.

Det betyr nødvendigvis ikke at Tesla utgjør en trussel for gigantene, men at de har vekket en sovende bjørn.

Når bransjen finner ut at også de må lage elektrifiserte biler for å nå sine utslippsmål, så skjer det mye på en gang.

For ingen vil stå igjen når toget går, men ikke alle er enige om når toget faktisk går.

Snart er hver femte elbil

Derfor ser vi at noen produsenter har det travelt med å komme i gang, mens andre tar seg bedre tid.

I Norge er vi snart kommet så langt at hver femte personbil som selges er en elbil. Det er enestående. Ingen andre steder på denne kloden er salget av elbiler høyere.

I Danmark var de godt i gang, helt til myndighetene strammet inn ved å avgiftslegge bilene. Salget av elbiler har siden stupt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

60% RABATT

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 180 kr for de første 6 månedene. 1 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99 kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?