Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er Europas beste familiehoteller

La barna plaske i sjørøverskipet i høst.

POPULÆRT: På hotellet Protur Bonaire Aparthotel på Mallorca kan store og små boltre seg i sjørøverskipet.Foto: PROTUR-HOTELS.COM
POPULÆRT: På hotellet Protur Bonaire Aparthotel på Mallorca kan store og små boltre seg i sjørøverskipet.Foto: PROTUR-HOTELS.COM Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet, God torsdag): Høstferie er synonymt med turer til varmere strøk for mange barnefamilier, og i år ser det ut til at enda flere enn i fjor pakker kofferten og reiser mot sør.

- Vi forventer en økning i antall reisende i høstferien på rundt 50 prosent sammenlignet i fjor, sier informasjonsrådgiver i Star Tour Kirsti Irgens Ertsås.

VARME: Selv på høsten kan du finne turer til varmere strøk for hele familien.
VARME: Selv på høsten kan du finne turer til varmere strøk for hele familien. Vis mer

Om du en av dem som foreløpig ikke har bestilt ferietur, så kan reisesiden TripAdvisors kåring over Europas beste familiehoteller i 2012 være til inspirasjon. TripAdvisors brukere har nemlig stemt fram sine favoritthoteller i hele Europa.

Øverst i saken gir vi deg reiseeksempler for seks av hotellene.

Vil ha mer enn bare sol På topp ligger Sands Resort Hotel og Spa i Storbritannia. Hotellet ligger langs Cornwalls kyst i nærheten av Newquay, helt sør-vest i England. Det skal ha vært dette hotellet som startet trenden med barneklubber på hotell i Europa.

På andreplass ligger firestjernershotellet Protur Bonaire Aparthotel på Mallorca. Underholdning som musikaler og danseopptredener, sportslige aktiviteter og hotellets store sjørøverskip for barn skal være blant årsakene til at hotellet kommer så langt opp på lista.

Like etter følger Holiday Village Rhodes på Rhodos i Hellas. I Norge går bookingen gjennom Star Tour.

- Dette er Holiday Village-hotellet hos Star Tour som får høyest score av våre gjester, sier Ertsås.

- Stadig flere nordmenn ønsker å gjøre mer enn bare å ligge på en solseng i ferien. Hotellet tilbyr internasjonale barneklubber samt mange aktiviteter for litt større barn. For de voksne finnes det blant annet spa og helsestudio, sier hun.

Rekordmange sydenreiser Videre på lista finner vi familiehoteller som ligger på blant annet Korfu i Hellas, Albufeira i Portugal og Selcuk i Tyrkia. Steder som nok har vært en drøm for mange nordmenn som har sett seg lei på skyer og regn i sommer.

BARNEVENNLIG I SPANIA: Coma Gran Aparthotel frister med underholdning, romslige leiligheter og stranda som ligger like i nærheten. Foto: hipotels.com
BARNEVENNLIG I SPANIA: Coma Gran Aparthotel frister med underholdning, romslige leiligheter og stranda som ligger like i nærheten. Foto: hipotels.com Vis mer

- Etter en regnfull sommer opplever vi stor pågang etter både høst, vinter og sommerreiser. I juli solgte vi rekordmange sydenreiser og i forrige uke solgte vi hele 34 prosent flere reiser enn samme periode i fjor, sier Ertsås.

Hun mener det kan tyde på at dem som gikk glipp av sola i sommer, ønsker å ha en soluke eller to å se fram til.

Høy standard Hotellene på TripAdvisors liste har stort sett kort vei til stranda, flere sklier og basseng, mange aktivitetsmuligheter og underholdning.

Dette passer godt med nordmenns forventninger til bestilte hoteller.

VANNPARK: På Aquafantasy Aquapark Hotel & SPA i Tyrkia kan du boltre deg i flere basseng og hele 26. Foto: Nazar Nordic
VANNPARK: På Aquafantasy Aquapark Hotel & SPA i Tyrkia kan du boltre deg i flere basseng og hele 26. Foto: Nazar Nordic Vis mer

- I ferien vil nordmenn virkelig koble av. Da legger vi bort forpliktelser som husvask, regninger, stress og jobb, og nyter det gode liv. Det ser vi på barnefamiliene ved at de setter pris på hoteller hvor alt er lagt til rette for dem. Vi velger dessuten i større grad fire- og femstjerners hoteller enn før, sier hun.

Coma Gran Aparthotel, Spania Mallorca-hotellet frister med underholdning, romslige leiligheter og stranda som ligger like i nærheten.

Her er det både barneklubb og områder spesielt tilpasset de minste. Gjør  ikke Mallorca-varmen deg svett nok, kan du sette deg i hotellets sauna eller ta en økt på treningssenteret. 

Reiseeksempel: To voksne og to barn på seks og åtte år kan få hotellrom til 4784 kroner uka i september via reiseoperatøren Thomson. Fly for en voksen koster 3151 kroner t/r Stavanger-Mallorca med Lufthansa i midten av september.

Aquafantasy Aquapark Hotel & SPA, Tyrkia Du kan boltre deg i flere basseng og hele 26 sklier på dette hotellet i Selcuk. Tren på aerobictimer eller slapp av med massasje og spa.

UNDERHOLDNING FOR ALLE: Sands Resort Hotel & Spa i Storbritannia. Basseng, badstue, lekeområder, sportsfasiliteter og underholdning for voksne og barn er noe av det hotellet tilbyr. Foto: Sands Resort Hotel & Spa
UNDERHOLDNING FOR ALLE: Sands Resort Hotel & Spa i Storbritannia. Basseng, badstue, lekeområder, sportsfasiliteter og underholdning for voksne og barn er noe av det hotellet tilbyr. Foto: Sands Resort Hotel & Spa Vis mer

Undeholdning som levende musikk og folklore-show holdes både på dag- og kveldstid.

Reiseeksempel: To voksne og to barn kan reise med fly t/r Oslo-Selcuk i september fra 17 161 kroner. Hotellopphold i én uke er inkludert. Billetter bestilles gjennom Nazar Nordic.

Sands Resort Hotel & Spa, Storbritannia Basseng, badstue, lekeområder, sportsfasiliteter og underholdning for voksne og barn er noe av det hotellet tilbyr. Spa-hotellet ligger i Newquay, helt sør-vest i England.

Mange hoteller har i dag barneklubb, men det skal ha vært Sands som startet trenden i Europa, ifølge hotellets nettside. 

PANORAMAUTSIKT: Alfagar II Aparthotel i Portugal skal ifølge sine nettsider ha panoramautsikt over Portugals kystlinje, og være omringet av vakre hager og kun 1,5 kilometer unna livlige handlegater. Foto: Alfagar II Aparthotel
PANORAMAUTSIKT: Alfagar II Aparthotel i Portugal skal ifølge sine nettsider ha panoramautsikt over Portugals kystlinje, og være omringet av vakre hager og kun 1,5 kilometer unna livlige handlegater. Foto: Alfagar II Aparthotel Vis mer

Reiseeksempel: Opphold for to voksne og to barn under åtte år i en uke i september koster fra 7693 kroner i en komfort-suite med havutsikt og frokost. Fly: 2984 kroner for en voksen t/r Oslo-Newquay med British Airways og Flybe i midten av september.

Alfagar II Aparthotel, Portugal Hotellet i Albufeira skal ifølge sine nettsider ha panoramautsikt over Portugals kystlinje.

Skal være omringet av vakre hager, og er 1,5 kilometer unna livlig handlegater. I nærheten finnes flere golfbaner, et ridesenter og en rekke restauranter. 

Reiseeksempel: En familie på to voksne og to barn får en leilighet med ett soverom og havutsikt for 770 kroner per natt i september. Fly for en voksen koster 3562 kroner t/r Oslo-Albufeira med Lufthansa og TAP Portugal i midten av september. 

Sidari Waterpark Hotel, Hellas Frister med tre store basseng, to små og fem sklier. Korfu-hotellet ligger bare fem minutter unna stranda, og rundt hotellet ligger hager fylt til randen av vakre blomster.

RO OG FRED?: Sidari Waterpark Hotel i Hellas skal ifølge hotellets nettside passe både for dem som søker ro og fred, og familier som vil slappe av og ha det moro. Frister med tre store basseng, to små og fem sklier. Foto: Sidari Waterpark Hotel
RO OG FRED?: Sidari Waterpark Hotel i Hellas skal ifølge hotellets nettside passe både for dem som søker ro og fred, og familier som vil slappe av og ha det moro. Frister med tre store basseng, to små og fem sklier. Foto: Sidari Waterpark Hotel Vis mer

Skal ifølge hotellets nettside passe både for dem som søker ro og fred, og familier som vil slappe av og ha det moro.

Reiseeksempel: Et familierom inkludert frokost koster 511 kroner per natt i september. Fly koster 4187 kroner for én voksen t/r Stavanger-Korfu med Aegean Airlines og Lufthansa i midten av september. 

Aparthotel Playa Mar, Spania Mallorca-hotellet skal ha en fantastisk fjellutsikt. En stor strand ligger en 20 minutters gåtur unna, men busser kjører deg dit om du ikke vil gå.

Et stort basseng, kino, bar og et nytt spa med badstue og tyrkisk bad. I 2011 gjenåpnet hotellet dessuten et lekeområde med basseng for de minste.  

HOTELL MED FJELLUTSIKT:  Aparthotel Playa Mar i Spania skal ha en fantastisk fjellutsikt. En stor strand ligger en 20 minutters gåtur unna, men busser kjører deg dit om du ikke vil gå. Et stort basseng, kino, bar og et nytt spa med badstue og tyrkisk bad. Foto: Mar Hotels
HOTELL MED FJELLUTSIKT: Aparthotel Playa Mar i Spania skal ha en fantastisk fjellutsikt. En stor strand ligger en 20 minutters gåtur unna, men busser kjører deg dit om du ikke vil gå. Et stort basseng, kino, bar og et nytt spa med badstue og tyrkisk bad. Foto: Mar Hotels Vis mer

Reiseeksempel: En leilighet med halvpensjon for to voksne og to barn på fem og elleve år kan koste rundt 4576 kroner for ei uke. Fly for en voksen koster 2303 kroner t/r Oslo-Mallorca med Norwegian og Air Berlin i midten av september.  Foto: Mar Hotels.

Holiday Village Rhodes, Hellas Lover deg luksus, komfort, romslighet, aktiviteter og underholdning. Ungene kan kose seg på barneklubb, tenåringsklubb og svømmeskole, mens de voksne bader, soler seg eller sitter i sportsbaren.

Kveldene byr på show, temakvelder, karaoke og bingo. 

Reiseeksempel: Ei ukes opphold for to voksne og to barn i september koster rundt 26 000 kroner hos Star Tour. Fly t/r Oslo-Rhodos og all inclusive er inkludert i prisen. 

Protur Bonaire Aparthotel, Spania Et firestjerners hotell i Cala Bona, Mallorca. 1.5 kilometer unna ligger stranda Costa de los Pinos. Basseng, sklier og et stort sjørøverskip som barna kan leke i.

LUKSUS OG KOMFORT:  Holiday Village Rhodes i Hellas lover deg luksus, komfort, romslighet, aktiviteter og underholdning. Foto: Star Tour
LUKSUS OG KOMFORT: Holiday Village Rhodes i Hellas lover deg luksus, komfort, romslighet, aktiviteter og underholdning. Foto: Star Tour Vis mer

På dagtid aktiviteter som aerobic og vannpolo, om kvelden vises musikaler og danseopptredener. 

Reiseeksempel: To voksne med to barn på seks og 10 år kan bo her for rundt 4380 kroner i ei uke i september. Bestillinger kan bare gjøres via Thomson, i følge hotellet. En voksen flyr for  2493 kroner t/r Bergen-Mallorca med Norwegian i midten av september.

Denne saken ble først publisert i Dagbladets magasin God torsdag.

SJØRØVERSKIP: Protur Bonaire Aparthotel i Spania har basseng, sklier og et stort sjørøverskip som barna kan leke i. Foto: Protur Bonaire
SJØRØVERSKIP: Protur Bonaire Aparthotel i Spania har basseng, sklier og et stort sjørøverskip som barna kan leke i. Foto: Protur Bonaire Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media