GRESK: Ved valg av vin er det naturligvis hovedråvaren som bestemmer hvilken type vin som vil fungere best. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
GRESK: Ved valg av vin er det naturligvis hovedråvaren som bestemmer hvilken type vin som vil fungere best. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vintest

Her er fem flotte hvitvin, og en rød, til vegetarmat

Sopp og linser takler rødvin, bitre grønnsaker foretrekker hvitvin uten fatlagring.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Miljømessige hensyn, dyrevelferd og personlig helse er viktige faktorer for vegetarmatens oppblomstring. I tillegg til de nevnte faktorene kan vegetarmat også være et fullverdig måltid og smake fantastisk.

I det siste har det dukket opp en rekke produkter som skal etterlikne kjøttprodukter og fungere som et substitutt for animalsk protein.

Dårlig etterligning

Flere av disse er greie alternativer, men de er og blir en etterlikning og som regel dårligere utgave av produktet det skal erstatte.

Hvorfor ikke heller benytte seg av det ekstremt mangfoldige utvalget av naturlig frukt og grønt?

Friske bær, salater, jordskokk, sellerirot, asparges og en rekke andre flotte vårgrønnsaker er i sesong nå og kan kombineres og settes sammen i uendelig velsmakende komposisjoner.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn