Strandliv er best: Men den beste maten finner du gjerne utenfor allfarvei, i mindre landsbyer rundt på øya. Foto: Erik Valebrokk
Strandliv er best: Men den beste maten finner du gjerne utenfor allfarvei, i mindre landsbyer rundt på øya. Foto: Erik ValebrokkVis mer

Her er Gran Canarias skjulte perler

350000 nordmenn reiser hvert år til Gran Canaria, men like fullt har øya ukjente steder for de aller fleste.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Puerto de Mogán, Amadores-stranden, Arguineguin, Meloneras, Playa del Inglés, Purto Rico og Bahia Feliz – dette er bare noen kjente og kjære feriemål. Men vi går ofte i de samme gamle sporene, men Gran Canaria rommer så uendelig mye mer enn det lille vi kjenner fra før.

Fantastiske utsikter

- Ha høye forventninger. Ha kjempehøye forventninger. Vi kommer til å overgå dem, stråler Björn Westin. Den blide svensken driver Rocky Adventures som har spesialisert seg på vandringer i Gran Canarias overveldende fjellandskap. Han har vært her i snart 20 år, og det finnes knapt en flik av en fjellsti Björn ikke er kjent med.

Gran Canaria Reise: «Alle» har pakketurer til Gran Canaria: Star Tour, Apollo, Ving og Solia har turer i alle prisklasser, og fra alle de største byene. Du kan også fly direkte med Norwegian og SAS. Pris fra kr 2000 t/r, flytid ca. 6 timer. Det går busser fra flyplassen til alle steder på øya.Overnatting: Her er det nok av muligheter. Charterselskapene har hoteller i alle prisklasser, og det er faktisk ofte slik at de dyreste og mest eksklusive stedene blir solgt først. Likevel skal du ikke være engstelig for ikke å få hotellplass. Tilbudet er enormt. Blant våre favorittsteder er Puerto de Mogán, Maspalomas og Las Palmas.Mat og drikke: Den beste maten finner du gjerne utenfor allfarvei, i mindre landsbyer rundt på øya.Les mer: www.rockyadventure.com, www.grancanaria.com og www.spain.info.

- Det er 800 kilometer turstier her. I dag skal vi gå 10 av dem, så da har dere ennå litt igjen, sier han og fører an opp en av de gamle «camino reales» – kongeveier – som skjærer gjennom det dramatiske landskapet.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn