+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er grepene som sikrer deg en bedre økonomi

Bare hver fjerde norske boligeier takler et rentehopp på over 6 prosent.

RENTEHOPP: I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, svarer én av fire (25 prosent) at privatøkonomien deres bare tåler en renteoppgang på 1-3 prosentpoeng. Like mange sier de har økonomi til å takle et rentehopp på 4-6 prosentpoeng. Foto: EVEN BAST
RENTEHOPP: I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, svarer én av fire (25 prosent) at privatøkonomien deres bare tåler en renteoppgang på 1-3 prosentpoeng. Like mange sier de har økonomi til å takle et rentehopp på 4-6 prosentpoeng. Foto: EVEN BASTVis mer

(Dagbladet): I en fersk undersøkelse Ipsos MMI har utført for Dagbladet, svarer én av fire (25 prosent) at privatøkonomien deres bare tåler en renteoppgang på 1-3 prosentpoeng. Like mange sier de har økonomi til å takle et rentehopp på 4-6 prosentpoeng.

- Dette viser at mange har for lite slingringsmonn. Nye lånekunder blir jo sjekket for å kunne tåle en renteoppgang på hele 5 prosentpoeng i henhold til de nye kravene fra Finanstilsynet, sier forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea.

På kort og mellomlang sikt er det lite som tyder på at renta vil komme opp på veldig høye nivåer, tror Warloe.

- Men å bare tåle 1-3 prosentpoeng oppgang gjør at man har satt seg i en veldig sårbar situasjon. Dette er personer som bør vurdere å binde renta - gjerne med tidshorisont på fem år eller lenger, sier hun.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.