VILTGRYTE: En herlig oppskrift på viltgryte. Foto: Erik Hannemann
VILTGRYTE: En herlig oppskrift på viltgryte. Foto: Erik HannemannVis mer

Her er helgemenyen

Ukens deiligste meny smaker helg.

I helgen skal det smake!

Og her kommer en rykende fersk helgemeny. Den har de ingrediensene den skal: Litt nytt, litt spennende og utrolig godt.

Forrett Forretten denne helgen er saltbakt fisk. - Hæ? Det har aldri laget!

Da er det på tide! For makan til saftig fisk er det nesten umulig å få uten å bruke denne teknikken (Les mer saltbaking her). Operasjonen er såre enkel: Dekk fisken med salt og bak den i ovnen i omtrent en halvtime.

Del opp fisken og servér den helt enkelt med litt godt kryddersmør.og kanskje noen finsnittede sukkererter.

Hovedrett Hovedretten er det som jeg, i alle beskjedenhet, har lurt på om er Norges beste viltgryte. (Se video her). Du kan gjerne bytte ut viltkjøttet med vanlig oksekjøtt og ellers følge oppskriften.

Hemmeligheten ligger i det lille under: Litt brunost og litt chèvre (geitost) i terninger som du legger i bunnen av skåla.

Dessert Jeg kan nesten ikke få anbefalt denne iskremen sterkt nok. Det er imidlertid et forbehold: Du må elske sjokolade. Iskremen er nesten svart av sjokolade og da må du elske det for å like det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom du ikke har tid til å lage is kan du prøve deg på sjokoladefudge eller den morsomme desserten som består av sjokolade og vann.

Og til slutt: Her finner du Vinmonopolets ti beste rødviner til under 120 kroner!

Ha en god og smakfull helg!

Følg Sjuve på Facebook (Vi har runda 3900!)

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

SALTBAKT FISK:< Det er lett, veldig lett. Og det godt. Veldig godt. Foto: Erik Hannemann
SALTBAKT FISK:< Det er lett, veldig lett. Og det godt. Veldig godt. Foto: Erik Hannemann Vis mer

Slik lager du pesto

10 oppskrifter med kjøttdeig

Smaken av Mexico på rekordtid

Snickerskake: Bedre enn snickers...

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.


Saltbakt fjellaure Forrett

Det er så superduperenkelt at det er en lek!

INGREDIENSER
1 stk liten ørret (fjellaure)
1 kg grovt salt
1 dl vann (eller litt mer)

FREMGANGSMÅTE
Forvarm ovnen til 180 grader.
Bland saltet med vannet til det blir en formelig masse.
Legg salt i bunnen av en ildfast form. Legg fisken på toppen og dekk med resten av saltet (hodet og og halen trenger ikke dekkes).
Bak i en halv time. Kakk løs saltet og fjern det. Nå er det lett å fjernet skinnet.
Servér gjerne med potetsalat.
Viltgryte med rognebærgelé og geitost
Hovedrett

Enten du går på jakt i skogen eller butikken er denne oppskriften perfekt når du skal kose deg med en saftig, varm og fyldig viltgryte. Sjekk ut videoen over.

INGREDIENSER (4 porsjoner)
2 dl tørket sopp
2 dl madeira
1 ss sennepspulver
600 g viltkjøtt, f. eks hjort flatbiff eller rimeligere stykker
3 stk sjalottløk
1 stk purre
2 stk gulrøtter
2 stk persillerøtter
2 stilker stangselleri
2 sk bacon
2 fedd hvitløk
1,5 l viltbuljong, eller annet buljong, utblandet med vann
2 ss rognebærgelé
2 dl kremfløte
150 g chèvre
100 g brunost
salt og pepper
smør til steking

FREMGANGSMÅTE
Ha sopp og madeira i en bolle og la det bløte ut i noen minutter. Skjær kjøttet i terninger. I en stekepanne, kjøttet i smør, ha på salt, pepper og sennepspulver, ca 6-7 minutter på middels varme. Skru av pannen.

Hakk sjalottløk, purre, gulrøtter, persillerøtter og selleristenger og skjær baconskivene i skiver. Stek løken gyllen i en gryte sammen med bacon. Knus hvitløken og stek i ett minutt til. Ha i soppen og Madeiraen.

Ha i alle kjøttet, grønnsakene, buljong, rognebærgelé og kremfløte. La det koke i minimum 30 minutter, men det blir best når den får koke i flere timer. Pass eventuelt på å etterfylle med væske.

Del opp chevre og brunost og bland bitene. Legg osten i bunnen av suppeskålene og hell over. Servér.
Mørk sjokoladeis Dessert

Det gjelder å bruke nok sjokolade...

INGREDIENSER
1 stk vaniljestang
3 stk eggeplomme
150 g sukker
2 dl melk
2 dl kremfløte
250 g mørk sjokolade

FREMGANGSMÅTE
Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha det i en kjele med melken og varm opp til kokepunktet. Ta av kjelen. Knekk opp sjokolade og la den smelte med. La blandingen kjøle av i noen minutter.

Pisk eggeplommer og sukker kraftig. Hell i fløte og vaniljemelken og bland godt.

Sett i fryseren. Rør om med jevne mellomrom for å unngå iskrystaller (eller bruk ismaskin).

HOVMESTERSMØR: Det er latterlig enkelt og er en saus alle kan like. Foto: Erik Hannemann
HOVMESTERSMØR: Det er latterlig enkelt og er en saus alle kan like. Foto: Erik Hannemann Vis mer
SJOKOLADEIS: Jo mørkere, jo bedre. Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADEIS: Jo mørkere, jo bedre. Foto: Erik Hannemann Vis mer