Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er høstens beste storbyer for jenteturer

Sjekk ut kjendisenes og ekspertenes heteste tips.

SYKKEL: Mange byer egner seg for kombinasjonen jentetur og sykkel, København (her) og Berlin er bankers. London og Paris på vei opp. Foto: TATIANA BRZOZOWSKA
SYKKEL: Mange byer egner seg for kombinasjonen jentetur og sykkel, København (her) og Berlin er bankers. London og Paris på vei opp. Foto: TATIANA BRZOZOWSKA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Ingen typer reise øker mer enn jenteturer, viser en oversikt fra organisasjonen Virke. Men hvor skal turen gå?

Dagbladets reiseredaksjon har sammen med nettreisebyråene hotels.com og expedia.com plukket ut sju byer med store opplevelser for jenter på tur.

I tillegg får du tips fra kjente norske kvinner.

KØBENHAVN
Hvorfor: hipp og kul moteby, yrende kulturliv, godt øl.

Tre jentetips:
1. Kødbyen og cocktailer: I det gamle industriområdet på Vesterbro finner du fortsatt noen slakterier, men langt flere trendy butikker, restauranter og barer. Prøv for eksempel Kødbyens Fiskebar eller mer rustikke Paté Paté.

Utpå natta er det tid for cocktailer. En barstol på Ruby, i en privat leilighet, Fugu eller Lidkoeb kan løfte natta, eller prøv Congo, egentlig restaurant, men like mye nattklubb og stedet hvor man skal bli sett for tida.

BARCELONA: Boadas er berømt for cocktailer, kunst og glamour fra 1950-tallet. Gutta bak disken blunker gjerne til jentene, men mikser med største alvor. Dette er stedet for aperitiffen første kvelden. Herfra er det bare å erobre Barcelona. Foto: NINA RUUD
BARCELONA: Boadas er berømt for cocktailer, kunst og glamour fra 1950-tallet. Gutta bak disken blunker gjerne til jentene, men mikser med største alvor. Dette er stedet for aperitiffen første kvelden. Herfra er det bare å erobre Barcelona. Foto: NINA RUUD Vis mer

2. Øl for damer: Hvorfor la gutta ha monopol på øl? La proseccoen hvile og dra på ølsmaking for kvinner. Mikkeller Bar og butikk i Stefansgade på Nørrebro har 40 forskjellige typer fatøl fra mikrobryggerier, til en brøkdel av prisen hjemme.

Betaler dere 200 danske kroner hver, får dere to timers introduksjon til åtte ølsorter, servert av en kvinne som garanterer null fordommer og lite testosteron. Billetter bestiller dere her.

3. Shopping for viderekomne: Å dra til Køben uten å shoppe skal godt gjøres. Skal du først trekke kredittkortet, prøv noen nye gater, for eksempel Christian IX's Gade, Store Regnegade, Gammel Mønt, Sværtefade, Store Regnegade, Grønnegade, Atoniogade, Ny Østergade og Kronprinsensgade. Hent gjerne inspirasjon her.

Når dere er slitne, tar dere lunsjen i sjarmerende Orangeriet i Kongens Have, en del av byens nye kulturdistrikt. Det er bare å krysse Gothersgade, så er dere der.

LONDON
Hvorfor: Mekka for vinbarer, underholdning og shopping.

Tre jentetips:
1. Upmarket: Søndagsmarkedet på Truman Brewery i Brick Lane har alt fra vintageklær til sjeldne vinylplater og kunst fra Sovjet-tida.  En kaffe, shopping eller bare en matbit, Upmarket holder seg, selv om det snart er ti år gammelt.

NEW YORK:  New York kan ta hardt på kreftene. Lavpris-boutiquehotellet Room Mate Grace har basseng i resepsjonen for gjester som kombinere en drink med svømmetak etter byturen. Foto: ROOM MATE
NEW YORK: New York kan ta hardt på kreftene. Lavpris-boutiquehotellet Room Mate Grace har basseng i resepsjonen for gjester som kombinere en drink med svømmetak etter byturen. Foto: ROOM MATE Vis mer

Er dere en gjeng som liker ulik mat, velg etiopisk, thai eller fish and chips fra bodene og sett dere sammen ved et bord.

2. Dulwich Village: Ta en tur ut av London. Spis lang lunsj, for eksempel på spanske No 22, kikk i butikker, gå i parken eller besøk Dulwich Picture Gallery.

3. Drink med utsikt: Rund av jentekvelden på Aqua Shard Bar, bokstavelig talt på toppen. Baren ligger i 31. etasje som del av en nyåpnet restaurant. Det er fullt er mulig å spise middag her først, dersom noe mer enn cocktailer frister. En drink i hånda, panoramautsikt og god prat med jenter du ser altfor sjelden - det bør bli suksess.

BORDEAUX
Hvorfor: Matmekka og verdens vinhovedstad.
 
Tre jentetips:
1. Drikk, lukt og lær om vin: på vinmuseum, vingårder, hos vinselgere, på vintur, vinkurs eller vinbar.

2. Vinspa: Herregården Caudalie har spa hvor alle produkter er laget av vin eller vindruer. Boblebad med rødvinsekstrakt eller innpakning i vin og honning? Valget er ditt. Les Sources de Caudalie er også hotell og restaurant. Ofte gode pakketilbud på nettet.

3. Jentegourmet: Spis for eksempel på sjarmerende L'autre petit bois, tradisjonsrike (og dyre) Chapon Fin, Le Gabriel eller La Tupiña før dere utforsker de gamle kvarterene Saint Pierre, Sainte-Croix, Saint-Michel og Sainte-Eulalie.

KØBENHAVN: Mikkeller & Friends på Nørrebro lærer jenter det som trengs om øl. Foto: ANITA ARNTZEN
KØBENHAVN: Mikkeller & Friends på Nørrebro lærer jenter det som trengs om øl. Foto: ANITA ARNTZEN Vis mer

NEW YORK
Hvorfor: For alle butikkene, barene og brunsjen, selv om flyturen er lengre.

Tre jentetips
:
1. Bo boutique: Vil dere ha det kult og annerledes, bestill på Room Mate Grace, som har svømmebasseng med bar i resepsjonen. Det finnes en rekke å velge mellom, Refinery Hotel er også populært.

2. Shopping: De store luksusmerkene og kjente varehusene Bloomingdales, Saks, Macys og Barneys ligger på Fifth Avenue og Madison Avenue. De er vorspielet.

Utforsk deretter området mellom Empire State Building og Washington Square, Soho og Meatpacking District Park, hvor du finner de nye fremadstormende designerne.

3. Brunch: Pastis i Meatpacking District og Balthazar i Soho er bare to av tusen steder med strålende brunsj. Kommer dere i form etter Bloody Mary-en er det bare å hive seg på en Mad Men cocktail tour, definitivt en annerledes sightseeing.

BERLIN
Hvorfor: Gammelt, nytt, rufsete, elegant, avantgarde. Berlin har det, garantert.

Tre jentetips:
1. Hackesche Höfe: Enten du leter etter vintageperler eller designersko, start letingen i Hackesche Höfe, den største bakgården i Tyskland. Småbutikker, gallerier og kafeer mellom historiske bygninger.

«Shop til you drop», deretter ramler dere inn på hotellet og bruker tida på litt musserende før dere rusher ut til middag - uten sminke og stasj i håret. Det trengs ikke under jorda, hvor dere får tre retters middag i stummende mørke.

2. Mat for sjela: Berlin er full av historie, spander noen timer på et museum. Murens museum eller det jødiske museet, en opplevelse begge deler. Det jødiske museet er verdt turen bare for arkitekturen til Daniel Libeskind. Dessuten skal dere jo fortelle hjemme at dere gjorde noe annet enn å shoppe.

3. Sykkeltur: Det er fullt mulig å se Berlin til fots, med buss eller i en gammel Trabi, folkebilen fra kommunisttida. Men hvorfor ikke sykkel?

Start i Tiergarten, spis lunsj på for eksempel på Schleusenkrug, utforsk butikkene på Kurfürstendamm, deretter hippe Prenzlauer Berg, hvor øltørsten slukkes i byens eldste ølhall, Prater, i Kastanienallee.

Ta  sykkelen på toget der det er mest trafikkert, om dere vil. Når mørket faller på, lever sykkelen på Alexanderplatz og ta heisen opp til Skybar

BARCELONA
Hvorfor: Himmel, hav, galskap, storbyeleganse og sjarm.

BERLIN: Hipt, retro, elegant eller bare rart, Berlin har det, garantert. Foto: EIVIND PEDERSEN
BERLIN: Hipt, retro, elegant eller bare rart, Berlin har det, garantert. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Tre jentetips:
1. En dose Bogart: Boadas cocktailbar, noe bedre sted finner du neppe når jentegjengen skal lande etter turen fra Norge. Som klippet ut av en femtitallsfilm hvor Humphrey Bogart smiler skjelmsk. Liten, intim, stolte bartendere og stamkunder, midt på Ramblas. Herfra ligger Barcelona for føttene deres.

2. Lang lunsj: Om sola skinner, ta med bikinien, tøff dere opp med en svipptur i vannet, deretter lang lunsj, for eksempel på prisbelønte Can Majo langs strandpromenaden på Barceloneta.

3. Arkitekt-tur: Skal dere sjekke opp en mann i Barcelona, gjør det felles og la ham hete Antonio Gaudi, byens rareste og mest avantgardististiske arkitekt noensinne. Start på toppen. Fra Parc Güell er utsikten fantastisk. Deretter er det bare å plukke perlene hans en etter en, Sagrada Familia, Casa Milà og Casa Batlló og alle de andre.

PARIS
Hvorfor: Mote, mat, bobler og storstilt arkitektur.

Tre jentetips:
1. Moterunden: Start i Galeries Lafayette, sjekk deretter ut vintage for eksempel WK Accessories og loppemarkedet Marché aux puce de St-Ouen. For luksus prøv Avenue Montaigne med flaggskipbutikker til flere toppdesignere og luksusoutletet Sandro i 4 arrondissement. Rimeligere shopping på Champs-Élysées.

2. Kaffe på fransk: Husker du filmen om Amelie fra Montmartre? Prøv Cafe des 2 Moulins, hvor hun jobbet i filmen. Andre klassiske kafeer: Cafes Verlet, Merce & The Muse og Le Cafeotheque.

3. Champagne på Seinen: Hopp om bord og la Pris gli forbi mens dere prøver ut den ene champagnen etter den andre på timescruiset O'Chateau Champagne Cruise. Rundt 45 euro per person.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!