Her er kakaoen kan du drikke med god samvittighet

Vi testet åtte typer. Taperne har mye sukker og lite kakao.

KAKAO-TID: Kulda kommer krypende. Lysten på kakao melder seg kanskje hos deg også. Er du opptatt av vekta, velg lett-variantene.  Foto: ERIK HELGENESET
KAKAO-TID: Kulda kommer krypende. Lysten på kakao melder seg kanskje hos deg også. Er du opptatt av vekta, velg lett-variantene. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat (Bramat.no): Før i tiden lagde man kakao ved å smelte en plate kokesjokolade og blande med melk.

Eller ved å blande skikkelig kakaopulver med melk og sukker.

Mange gjør nok det i dag også, men minst like mange velger hurtigvariantene; pulver som skal blandes ut med melk eller vann.

Kakao på tur I tillegg til rent kakaopulver, finnes to typer kakao i butikkene i dag: Lettvarianter som inneholder kunstig søtstoff, og lite kalorier, sukker og fett, og de «vanlige» typene som inneholder en del kalorier og sukker.

Hvilken du bør velge avhenger helt av hvor ofte du drikker kakao, hvor aktiv du er, og selvfølgelig hva du veier.

Er du typen som gjerne lager deg en kopp kakao når du har lyst på noe søtt, men egentlig forsøker å holde vekten eller gå ned noen kilo, bør du helt klart gå for lettvariantene.

Les også: Sjokolade, sunt eller bare godt

Er du en aktiv type som tar med deg en termos med kakao på tur, eller lager en rykende kopp kakao sammen med familien en gang i blant, kan du gjerne gå for de vanlige kakaoene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer