Her er landets beste føde- og barselavdelinger

Sjekk om ditt sykehus er på lista.

HER KAN DU TRYGT FØDE: Dette er inngangen til en av landets beste føde- og barselavdelinger, ifølge snittskåren fra undersøkelsen. Foto: Eirik Dankel/Helse Fonna HF
HER KAN DU TRYGT FØDE: Dette er inngangen til en av landets beste føde- og barselavdelinger, ifølge snittskåren fra undersøkelsen. Foto: Eirik Dankel/Helse Fonna HF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ny undersøkelse viser stor variasjon i opplevd kvalitet på føde- og barseltilbudet. Her er sykehusene som kvinnene selv mener det er best å føde på.

Minst fornøyd med oppholdet på barselavdelingen Hovedtrekkene fra undersøkelsen er at kvinner som har født og deres partnere stort sett har positive erfaringer med omsorgen i svangerskapet og ved fødsel, men dårligere erfaringer med omsorgen etterpå. Det gjelder ikke minst de få dagene de er på barselavdelingen.

- Tilbudet på barselavdelingene kommer dårligere ut enn de andre delene av denne omsorgen, noe som tyder på at det finnes et forbedringspotensial. Dette er en viktig melding fra kvinnene til de ansvarlige for tilbudet, sier prosjektleder og seniorforsker Ingeborg Strømseng Sjetne i Kunnskapssenteret.

Slik ble undersøkelsen gjennomført Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten (Kunnskapssenteret) utførte undersøkelsen blant 8670 kvinner og deres partnere i fjerde kvartal 2011. Av dem svarte 4904 kvinner (56,6 prosent) og 1764 partnere. Resultatet ble først publisert 6. januar 2014.

Kvinnene og partnerne ble spurt mange spørsmål om svangerskapet, fødselen, oppholdet på barselavdelingen og kontakt med helsestasjonen etter fødselen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer