Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er lista: Disse yrkene blir mest syke på jobb

- Mye skjer uten at det blir tatt opp.

IKKE SYKE UTEN GRUNN: Leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, synes det er trist å høre at mange kvinner i helse- og sosialyrken utsettes for vold og trusler på arbeidsplassen. Samtidig er hun glad for at det kommer fakta på bordet slik at kvinner ikke beskyldes for å være syke uten grunn. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
IKKE SYKE UTEN GRUNN: Leder i Norsk Sykepleierforbund, Eli Gunhild By, synes det er trist å høre at mange kvinner i helse- og sosialyrken utsettes for vold og trusler på arbeidsplassen. Samtidig er hun glad for at det kommer fakta på bordet slik at kvinner ikke beskyldes for å være syke uten grunn. Foto: JOHN TERJE PEDERSENVis mer

(Dagbladet): Forbundsleder i Sykepleierforbundet, Eli Gunhild By, er nedstemt over funnene i Stami-studien - men samtidig glad for å få fakta på bordet.

- Dette er veldig alvorlig, men når vi nå får ny kunnskap, vil det gi oss mulighet til å bygge videre på det vi vet og finne ut hvordan vi kan komme dypere inn i tematikken.

- Vi har bekymret oss lenge for at sykefraværet er så høyt blant kvinner, og sagt at det må forskes mer, nettopp fordi vi vet for lite om årsakene,sier hun.

Hun mener det må jobbes med å finne konkrete løsninger for å forebygge episoder med vold og trusler på arbeidsplassene.

- Jobber du for eksempel på akuttpsykiatrisk avdeling og får inn en veldig syk pasient, vet vi jo at noen av pasientene har med seg slag- og stikkvåpen i bagasjen. Men det er strenge regler for å kunne gå gjennom pasientenes bagasje uten god grunn, og dermed kan det oppstå farlige situasjoner, sier By.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.