Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Juleshopping i London

Her er luksus­julegavene billigst

Planlegger du godt, får du hotellet «gratis». 

Stemningsfullt:  London er pyntet til jul. Nå kan du gjøre noen riktige gode kjøp siden pundet står lavt i kurs.      Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Stemningsfullt:  London er pyntet til jul. Nå kan du gjøre noen riktige gode kjøp siden pundet står lavt i kurs.      Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planlegger du å kjøpe luksusgaver til jul i år? Enten til deg selv eller til noen andre? Da bør du vurdere å gjøre innkjøpene i London. Den historisk lave pundkursen har nemlig gitt romsligere shoppe-budsjetter. Og i år kan norske turister spare mye på å ta luksushandelen i London.

I november i fjor kostet et pund kr 13,30. Nå er prisen 10,64 kroner.

Brexit-fallet

- Det siste halvåret har vi sett et kraftig fall i pundkursen som følge av Brexit. Det er gledelige nyheter for norske London-turister, som nå kan få langt mer for pengene i storbyen enn kun for ett år siden. Spesielt innen luksusvarer er det mye å spare på å legge handleturen til London, sier Peter Rasmussen, Nord-Europa-sjef i British Airways.

FRIDAGER TIL GODE:  Har du feriedager til gode så kan du kanskje bruke dem til en reise til London.Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
FRIDAGER TIL GODE:  Har du feriedager til gode så kan du kanskje bruke dem til en reise til London.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

I februar 2013 kostet et pund bare kroner 8,49 for nordmenn. Lavere hadde ikke kursen vær siden 1976 da en pund kostet åtte kroner og 25 øre. Men fra vinteren 2013 steg kursenn jevnt og trutt - nesten fem kroner!

Luksusvarer «på salg»

Den lave valutakursen vi har nå har også ført til at London har tatt over for New York som verdens hovedstad for lave priser på luksushandel. En fersk rapport fra Deloitte viser at hele 64 prosent av de dyreste veskene og luksusklærne selges billigere i Storbritannia enn andre steder i verden.

JULESHOPPING: Apple-produkter er billigere i London enn i Oslo. 
JULESHOPPING: Apple-produkter er billigere i London enn i Oslo.  Vis mer

- London har fantastisk shoppingmuligheter. Allerede på Heathrows terminal 5 finner du ikoniske butikker og merkevarer som Armani, Hugo Boss, Bvlgari og Burberry, og en kort bil- eller togtur fra London Heathrow finner du noen av verdens mest eksklusive shoppingsentre og flotte bydeler, sier Peter Rasmussen.

Slik gjør du et kupp

Dersom du skal handle kostbare julegaver kan du kanskje kombinere det med en reise til London. Det skal selvsagt godt gjøres at det alt i alt blir like billig som om du blir hjemme og handler alt hjemme, for du må regne inn reisepenger og mat og drikke. Men overnattingene kan du i alle fall spare inn ganske lett.

Viktig å huske

LEGG EN PLAN: Skal du rekke over mye på kort tid så lønner deg seg å legge en plan - bruk kartet.Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
LEGG EN PLAN: Skal du rekke over mye på kort tid så lønner deg seg å legge en plan - bruk kartet.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Husk å sørge for tax free refund når du handler. Da får du igjen den engelske momsen for varene. Her kan du fort spare både hundre- og tusenlapper.
Registrere deg gjerne på Global Blue på forhånd, og bruk appen herfra så går det mye kjappere når du skal handle og få tilbake pengene.

  • Dersom du er utenfor Norge i mer enn 24 timer kan du handle med deg varer for inntil 6000 kroner uten å betale moms ved innførsel. Her kan du lese reglene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!