Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er maten som kutter kiloene - og styrker helsa

Lavkarbo er mest effektivt på kort sikt. Men i lengden er andre metoder vel så gode - og sunne.

MIDDELHAVSKOST: Med tradisjonell Middelhavskost får du både vektnedgang over tid og et sunt kosthold som kan redusere risikoen for sykdommer viser forskning. Foto: Colourbox
MIDDELHAVSKOST: Med tradisjonell Middelhavskost får du både vektnedgang over tid og et sunt kosthold som kan redusere risikoen for sykdommer viser forskning. Foto: ColourboxVis mer

En rapport - som er laget av en ekspertgruppe for Statens beredning för medicinsk utvärdering - går gjennom forskning som er gjort på hva som har best effekt for å gå ned i vekt, holde vekta, og forebygge diabetes og hjerte- og karsykdom.[bilde, right]

- Dette er en grundig gjennomgang som viser hvor begrenset kunnskapen egentlig er på hva som er det beste kostholdet for de med fedme.

- Det finnes for lite forskning på dette området, sier Jøran Hjelmesæth, professor ved Senter for sykelig overvekt i Helse Sør-Øst ved Sykehuset i Vestfold.

En av konklusjonene i rapporten er at et kosthold med mindre karbohydrater er mest effektivt for å gå ned i vekt på seks måneder.

Lavkarbokost har derfor en plass i tilbudet av kostråd ved fedme, heter det i rapporten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.