Her er Mercedes' nye drømmebil

Mercedes-AMG GT er gateraceren som skal «ta» Porsche 911.

KLASSISKE LINJER: Det er ingen tvil om at GT lever opp til sitt navn.  Foto: MERCEDES
KLASSISKE LINJER: Det er ingen tvil om at GT lever opp til sitt navn. Foto: MERCEDES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside AMG og Mercedes-Benz er etter hvert blitt synonymt med fantastiske biler, og etter suksessen med SLS AMG, kommer nå den andre modellen som er utviklet helt på egenhånd av AMG.

Den nye modellen heter Mercedes-AMG GT, og skal ikke skrives som Mercedes-Benz AMG GT. Konsernet har ingen planer om å droppe Benz, men på denne bilen ønsker man å styrke identiteten til AMG, og det gjøres ved kort og godt å kalle den for Mercedes-AMG GT.

To utgaver Bilen kommer i to utgaver, GT og GT S. Begge drives av en nyutviklet AMG V8 4,0L Biturbo motor med integrerte turboladere og tørrsump.

GT-versjonen yter 462 hk mens GT S gir hele 510 hk. Sistnevnte beveger seg fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder. Kombinasjonen av kraft, utstrakt bruk av aluminium og en vektfordeling på 47/53 (front/bak) gjør bilen særdeles rask på racerbanen, ifølge Mercedes.

- Med nye Mercedes-AMG GT entrer Mercedes-Benz et segment der konkurransen er knallhard. Dette har vi tatt som en utfordring, en motivasjon for å vise sportsbilentusiaster verden over hva Mercedes-AMG er i stand til å skape, sier Prof. Dr. Thomas Weber, styremedlem i Daimler AG og ansvarlig for forskning og utvikling i Mercedes-Benz personbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer