Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er Mondeo-utfordreren fra Japan

Mazda 6 vist før lanseringen i Moskva.

PRODUKSJONSMODELLEN: Dette er det første bildet av Mazda sitt bidrag til mellomklassen. Julepynten er ekstrautstyr. Foto: MAZDA
PRODUKSJONSMODELLEN: Dette er det første bildet av Mazda sitt bidrag til mellomklassen. Julepynten er ekstrautstyr. Foto: MAZDA Vis mer

Dagbladet): Overraskende tidlig får vi nå se det første bildet av produksjonsmodellen av Mazda 6.

Bilen, en europeisk modell med en toliters bensinmotor, ble vist i Hiroshima 1. august, under en sermoni for å markere starten på produksjonen ved Hofu-fabrikken.

Ti år etter at første Mazda 6 kom på veien er nå tredje generasjon klar til å ta opp konkurransen med blant andre Fords Mondeo.

Ny teknologi Dette er den andre modellen fra Mazda som kommer med deres eget system, Skyactive, som inkluderer i-ELOOP som å lagrer energi ved nedbremsing.

Den får også et Stop-go-system, som man kjenner fra mange nye biler.

KONSEPTET: Dette er et av bildene som har kommet av Mazda 6 tidligere. Nå er produksjonsmodellen klar. Foto: MAZDA
KONSEPTET: Dette er et av bildene som har kommet av Mazda 6 tidligere. Nå er produksjonsmodellen klar. Foto: MAZDA Vis mer

Den kommer med en 2,2 liters dieselmotor med 150 hester, og en toliters bensinmotor på enten 164, eller 174 hester.

Kommer i år Mazda 6 sedan blir offisielt lansert på bilutstillingen i Moskva 29. august, mens vi må vente til Paris-utstillingen i september for å få se stasjonsvognen.

Mazda 6 kommer i salg i Norge første kvartal neste år. Prisene blir klare først i oktober.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media