Her er neste A3

Audi viser fram konseptbilen A3 sedan i Genève.

SEDAN: Per dags dato finnes ikke A3 som sedan. Det vil endre seg i 2013. Foto: Audi
SEDAN: Per dags dato finnes ikke A3 som sedan. Det vil endre seg i 2013. Foto: AudiVis mer

Årets bilutstilling i Genève finner sted i begynnelsen av mars, og Audi har nå sluppet tegninger av én av modellene de vil vise frem. Det er snakk om en sedanversjon av den velkjente A3.

De kaller bilen for et konsept, men sier samtidig at den vil gi et hint om utviklingen av A3-familien. Når man i tillegg tar med i betraktningen at det har gått rykter om en sedanversjon av Audis nest minste bil en god stund, så kan vi med ganske stor sikkerhet si at denne bilen kommer på markedet om ikke altfor lenge.

Sedaner er som kjent ikke noen storselger her til lands, men det er likevel ikke fryktelig vanskelig å se for seg hvordan en kombi- eller stasjonsvognutgave av denne bilen vil se ut. Det gjenstår å se om Sportback-navnet som blir brukt på dagens stasjonsvogner vil bli stående. Navnet har de senere årene blitt brukt på firedørskupeene A5 Sportback og A7 Sportback.

Stor motor Under panseret på konseptbilen har Audi plassert en femsylindret turbomotor på 408 hester. Dette er nok samme motor som man finner i TT RS og den helt nye RS3.

KJENNETEGN: LED-lyktene og grillen er blitt noen av de mest gjenkjennelige elementene ved en Audi. Foto: Audi
KJENNETEGN: LED-lyktene og grillen er blitt noen av de mest gjenkjennelige elementene ved en Audi. Foto: Audi Vis mer

Informasjonsdirektør hos Audi-importøren Harald A. Møller, Paul Hegna, kan bekrefte at Audi vil lansere en sportslig sedanmodell i 2013. Bortsett fra dette vil han ikke si så mye om bilen.

Det er usikkert akkurat når neste generasjon A3 vil komme på markedet, men den er ikke langt unna. Det er rimelig å anta at bilen vil være på vei ut av produksjonslokalene i Ingolstadt, eller en av Audis andre fabrikker, om ett års tid. Dermed vil den lanseres ikke lenge etter den nye versjonen av hovedkonkurrenten BMW 1-serie.

Vi forventer å se et motorutvalg som består av de fleste firesylindrede alternativene Audi har på lager. Det betyr både små turboladede bensinmotorer og dieselalternativer fra rundt 100 hester. Firehjulsdrift vil også være tilgjengelig i kombinasjon med flere av motorene.

USIKKER LANSERING: Bilen kan komme på markedet om ett års tid. Foto: Audi
USIKKER LANSERING: Bilen kan komme på markedet om ett års tid. Foto: Audi Vis mer

Les også:
Her ser du hvor UP har kontroll
Denne Golfen får karakter seks
Vi satt på med The Stig

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

LEGG PÅ LITT: Hvis man legger på litt over hekken, er det ikke vanskelig å se for seg hvordan en kombiutgave kan bli. Foto: Audi
LEGG PÅ LITT: Hvis man legger på litt over hekken, er det ikke vanskelig å se for seg hvordan en kombiutgave kan bli. Foto: Audi Vis mer