P9FRAMHEVER SMAKEN: Reker og blåskjell har frisk sjøsmak og hint av sødme. Vin med enkel lett stil vil framheve smaken. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
P9FRAMHEVER SMAKEN: Reker og blåskjell har frisk sjøsmak og hint av sødme. Vin med enkel lett stil vil framheve smaken. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vin til blåskjell og reker

Her er noen av de beste hvitvins-kjøpene akkurat nå

Vin med enkel stil vil ikke overdøve råvarenes milde smaker, men i stedet framheve den. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Reker og blåskjell forbindes ofte med sol og sommer, men det er på vinterstid at disse råvarene viser seg fra sin aller beste side.

Når vannet er på sitt kaldeste i januar og februar får disse råvarene en smaksrikdom og saftighet de ikke oppnår ellers i året.

Lette og milde på smak

Reker og blåskjell har visse likhetstrekk, med frisk sjøsmak og hint sødme som fremste fellesnevnere.

De er ellers lette og milde på smak og kan benyttes i en rekke ulike varianter.

Mens reker vanligvis serveres med enkelt tilbehør som majones, loff, dill og sitron når den skal spille hovedrollen, dukker den også opp i alt fra salater til pizza i tillegg.

Blåskjell kommer som regel i en eller annen dampet form med enkelt garnityr.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn