P9FRAMHEVER SMAKEN: Reker og blåskjell har frisk sjøsmak og hint av sødme. Vin med enkel lett stil vil framheve smaken. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
P9FRAMHEVER SMAKEN: Reker og blåskjell har frisk sjøsmak og hint av sødme. Vin med enkel lett stil vil framheve smaken. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vin til blåskjell og reker

Her er noen av de beste hvitvins-kjøpene akkurat nå

Vin med enkel stil vil ikke overdøve råvarenes milde smaker, men i stedet framheve den. 

Reker og blåskjell forbindes ofte med sol og sommer, men det er på vinterstid at disse råvarene viser seg fra sin aller beste side.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: Nina Hansen Vis mer

Når vannet er på sitt kaldeste i januar og februar får disse råvarene en smaksrikdom og saftighet de ikke oppnår ellers i året.

Lette og milde på smak

Reker og blåskjell har visse likhetstrekk, med frisk sjøsmak og hint sødme som fremste fellesnevnere.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn