Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er nordmenns desiderte reisefavoritt i jula

Bangkok julevinner for solferie, London favoritt i Europa.

REISEDRØMMEN: Lavprisflyene har fått trafikken til Thailand til nye høyder. Alle Norwegians fly er smekkfulle. De tradisjonelle flyselskapene selger også godt på Thailand. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
REISEDRØMMEN: Lavprisflyene har fått trafikken til Thailand til nye høyder. Alle Norwegians fly er smekkfulle. De tradisjonelle flyselskapene selger også godt på Thailand. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Er du blant dem som foretrekker palmesus fremfor frostrøyk og allerede har billett i hånda til jul? Da er sjansen stor for at det står Bangkok på billetten.

EKSOTISK: Thailand har mye å by på, her båttur på Kho Sok. Foto: EIVIND PEDERSEN
EKSOTISK: Thailand har mye å by på, her båttur på Kho Sok. Foto: EIVIND PEDERSEN Vis mer

Sol og varme, godt badevann og massasje i vannkanten, allerhelst i Thailand. Det er julas reisedrøm. Som går i oppfyllelse for mange i 2013.

- Vi har smekkfulle fly til Bangkok ut året og inn i det nye, sier Sandaker-Nielsen i Norwegian.

JULEVARME: Koh Samet og øyene rundt vil helt sikkert få besøk av nordmenn i jula. Foto: TORBJØRN BERG
JULEVARME: Koh Samet og øyene rundt vil helt sikkert få besøk av nordmenn i jula. Foto: TORBJØRN BERG Vis mer

Juleutfarten startet forrige lørdag. Mellom 14. og 23 desember frakter Norwegian 1500 solhungrige passasjerer fra Oslo til Bangkok. I tillegg kommer alle nordmenn som flyr samme strekning med selskapet via Stockholm.

London storbyfavoritt Er det storbyferie vi ønsker oss, velger vi London. London er, ifølge internettreisebyrået Travellink, det mest populære reisemålet andre året på rad,

Foruten London er Barcelona, Berlin, Amsterdam og Paris vinnerne blant Norwegians kunder.

Amsterdam klatrer oppover på lista også hos Travellink, som har undersøkt reisemønsteret til drøyt 17 000 nordboere mellom jul og nyttår.

Stadig flere nordmenn skåler i nyttårschampagne i Nederland.

USA og Kanariøyene Flyene til Fort Lauderdale i Florida og New York er også stort sett fulle. Det samme gjelder Las Palmas. Kanariøyene står seg godt, år etter år.

EUROPAFAVORITTEN:  Er det storbypuls vi ønsker oss, er det ingen byer som slår London i jula. Byen er nordmenns desiderte favoritt, andre år på rad. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
EUROPAFAVORITTEN: Er det storbypuls vi ønsker oss, er det ingen byer som slår London i jula. Byen er nordmenns desiderte favoritt, andre år på rad. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

-Noen mulighet for å bestemme seg spontant for en juletur til sol og varme?

-Ja, sier Julie Pedersen, pressesjef i reisesøketjenesten momondo.

- Om du er villig til å bla opp noen tusenlapper kan du plutselig feire jul i varmere strøk. Billigste juletur til Bangkok ligger akkurat nå på 9000 kroner tur/retur. Gran Canaria får du helt ned i 3400 tur/retur. Folk har bestilt sent i år, derfor finner du ennå billige billetter.

Også Norwegian har ledige seter.

- Fra Rygge, Bodø, Ålesund og Tromsø er det mulig å komme til sol og varme i jula, men det gjelder å være rask på avtrekkeren, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media