Her er Norges beste boligbygg i 2013

Ligger i midt i Oslo, og er ikke dyrt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Statens Byggeskikkpris er en hederspris som deles ut årlig til byggverk og bygde omgivelser som «gjennom utførelse, materialbruk utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk».

Prisen er et kvalitetsstempel og en hederspris for bygninger. Og for å bli nominert må man blant annet ha en svært god arkitektonisk utforming.

I år har Husbanken mottatt 60 forslag. Nå står sju kandidater igjen i finalerunden, men bare ett boligprosjekt har sluppet gjennom nåløyet. Det er prosjektet Christian Krohgs gate 39-41 i Oslo, tegnet av Futhark arkitekter og landskapsarkitekter Dronninga landskap AS.

Normal prisklasse - Jeg tror noe av grunnen til at prosjektet ble valgt ut, er at vi har klart å lage kvalitet ut av et bygg med leiligheter i normalprisklassen, sier arkitekt Amund Gulden i Futhark arkitekter AS til klikk.no.

Byggekostnadene landet på ca. 53 millioner kroner eks. mva, og kostnader for landskap rundt 2,5 millioner kroner.

Mye av boligbyggingen i Oslo er preget av masseproduksjon og standardiserte lavkostløsninger, men i dette prosjektet var utbygger altså villig til å investere tid og ressurser i prosjektet for å oppnå en høyere kvalitet, både funksjonelt og teknisk, forklarer Gulden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer