GOURMET PÅ LANDEVEIEN:  Marché-restaurantene satser på sunne matvarer. Her får man gourmetfølelse, er juryens begrunnelse for å kåre dette stedet til landveiens beste matsted. Foto: John Terje Pedersen
GOURMET PÅ LANDEVEIEN: Marché-restaurantene satser på sunne matvarer. Her får man gourmetfølelse, er juryens begrunnelse for å kåre dette stedet til landveiens beste matsted. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Her er Norges beste veimat

Marchérestaurantene på E6 nord for Rygge har Norges beste veimat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

|||Det er DHL som har kåret landets beste veikroer. DHL er et av verdens største transportselskaper og utfører transportoppdrag av all type gods til 220 land og områder.
  Gourmetfølelse I juryens  begrunnelsen for vinneren, de to Marché-restaurantene som ligger på hver sin side av E6 ved Storebaug nord for Rygge, heter det at her påkalles gourmetfølelsen av nydelig og sunn mat.

Sunt og godt Man bestiller en matrett og forsyner seg med alt man ønsker av tilbehør. Det satses på sunne matvarer.
Alt lages fra bunnen, det brukes finnes en mye sesongvarer og lokale råvarer. I tillegg finnes en velfylt salatbar. Her er det vanskelig å spise usunt, skriver juryen.

Barnetallerken med barnepris er også et stort pluss. DHL-teamet har i år sett spesielt på hva serveringsstedenes tilbud av barnemenyer.
  Lastebilsjåfører Det er tredje år på rad DHL vurdere veimaten langs norske veier.
I år ble 113 spisesteder langs Europa- og riksveier ble vurdert etter samme graderingssystem med stjerner på samme måte som Michelin-guiden.

51 spisesteder fikk ingen stjerne.

Juryen besto av lastebilsjåfører som vurderte smak, porsjoner, parkering og totalbildet og ernæringsstudenter som har vurdert næringsinnhold, menyer, tilgjengelighet og barnetilbud.
  Sunnere i år Standarden på norske veikroer blir bedre og bedre med økt vekt på sunn og næringsriktig mat, sier Gurli Høeg Ulverud, informasjonsdirektør i DHL. Det er klare forbedringer fra i fjor.

Kritikk -
Vi ser at kritikken vi gir ofte blir tatt til etterretning. Vi får tilbakemelding blant annet på at usunn matolje skiftes ut, sier Høeg Ulverud.

Også ombygde Marché Kløfta og nybygde Marché Bistro ved Kjellstad i Lier fikk  gode vurderinger.

De Marché-eide By the Way-restaurantene i Lillehammer og Nes i Ådal kom dessuten begge på topplass på sine respektive veistrekninger, henholdsvis E6 fra Oslo til Trondheim og E16 mellom Oslo og Bergen.

NORGES BESTE: Marché På E6 nord for Rygge serverer Norges beste veimat.  Foto: John Terje Pedersen
NORGES BESTE: Marché På E6 nord for Rygge serverer Norges beste veimat. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Finn alle spisestedene på: www.dhlguiden.no

 RÅVARER: Det satses på lokale råvarer og sunn mat på Marché Rygge. Foto: John Terje Pedersen
RÅVARER: Det satses på lokale råvarer og sunn mat på Marché Rygge. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
 FERSKPRESSET:  Ferskpresset juice står alltid på bordet. Foto: John Terje Pedersen
FERSKPRESSET: Ferskpresset juice står alltid på bordet. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer