HJEMSØKT : Hotel Union i Øye er stedet dersom du er klar for å møte spøkelset Linda.Tidligere har gjester fortalt om fottrinn i gangene og lyden av gråt. Foto: HOTEL UNION
HJEMSØKT : Hotel Union i Øye er stedet dersom du er klar for å møte spøkelset Linda.Tidligere har gjester fortalt om fottrinn i gangene og lyden av gråt. Foto: HOTEL UNIONVis mer

Her er Norges skumleste steder

Gjør deg klar for kvelden for grøss og gru.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Mange nøyer seg med en maske og en mørk kappe, men hvorfor ikke ta den litt lenger? Norge er fullt er muligheter for deg som liker det litt «spooky».

Dryppende blod Hva med en spøkelsesvandring rundt Nidarosdomen i kveld? Munken i Nidarosdomen i Trondheim er trolig Norge mest kjente spøkelse. En høy skikkelse med glødende øyne og blod dryppende fra et kutt på halsen, og med en urovekkende tendens til å kutte hodet av kroppen. Munken skal første gang ha vist seg for biskopens kone i 1924, midt under en gudstjeneste i katedralen. Siden er han blitt sett av flere øyenvitner. Du kan jo sjekke sjøl. Han skal være høy og pen, skulle du være i tvil.

Visit Norway bringer en liste over skumle ting man kan oppleve i Norge i forbindelse med Halloween.

Mystiske skygger En vandring ved Akershus festning i Oslo kan få hårene til å reise seg på hodet om du bare legger til litt fantasi.

GÅR IGJEN:  Er det Linda gjestene på Hotel Union kommer til å møte i natt? Foto: HOTEL UNION
GÅR IGJEN: Er det Linda gjestene på Hotel Union kommer til å møte i natt? Foto: HOTEL UNION Vis mer

Hva er de mystiske skyggene som beveger seg langs veggene? Og hvorfra kommer det uhyggelige skriket som kan høres på Akershus festning?

Er du redd for å gå alene, ta turen med guide. Oslo Walks tilbyr skumle to-timers vandringer på spøkelsesjakt i det gamle sentrum (Kvadraturen) og området rundt Akershus festning.

Hele området skal være hjemsøkt av spøkelser, blant dem den store svarte hunden Malcanisten, som vokter inngangen til hjertet av festningen.

BLODDRYPPENDE: Munken i Nidarosdomen er Norges mest kjente spøkelse. Møt ham om du tør. Nidarosdomen. Foto: CH/VISIT NORWAY
BLODDRYPPENDE: Munken i Nidarosdomen er Norges mest kjente spøkelse. Møt ham om du tør. Nidarosdomen. Foto: CH/VISIT NORWAY Vis mer

Vandringen i kveld starter klokka sju på Kristiania torg.

-Veldig mange har ringt. Det er stor interesse for spøkelsesvandring på halloween, så møt opp i god tid, sier Kristin Amundsen, kveldens guide.

Heks Bor du rundt Bergen kan du ta deg en tur på Nordnes. Her ble Anne Pedersdotter ble brent som heks i 1590.  Kanskje vil du oppleve hennes nærvær i kveld?
Synes du Nordnes er for tamt, prøv å gå en tur uten lykt ved Rosenkrantztårnet og Håkonshallen.  Store, gamle bygg og tårn er som skreddersydd for kvelden.

I kveld kan du jo også se om du skulle støte på et norsk troll. Bor du nordover, jakt på Nordlyset, også det litt skummelt om du bruker det rette blikket.

Hjemsøkt hotell ved Norangsfjorden i Møre og Romsdal skal du ha gode nerver i kveld. Der finner du spøkelseshotellet Hotell Union Øye. Der går etter sigende spøkelset Linda igjen.

GRØSS: Uansett hvor du måtte befinne deg i kveld, føl deg ikke for trygg. HerTrygve Grant, Benjamin Skaug, Maja Kinge og Henrik Abelsnes Wilberg ved en tidligere anledning. Foto IDA VON HANNO BAST
GRØSS: Uansett hvor du måtte befinne deg i kveld, føl deg ikke for trygg. HerTrygve Grant, Benjamin Skaug, Maja Kinge og Henrik Abelsnes Wilberg ved en tidligere anledning. Foto IDA VON HANNO BAST Vis mer

Sjefen for NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, har flere ganger ligget over på Det blå rommet og tviler ikke på at Linda finnes.

-Alle som har bodd der kjenner at det er en spesiell stemning, sier Krohn Devold til Dagbladet.

-Det var ikke ubehagelig?

GRU: Halloween feires over store deler av verden den 31. oktober. gjør deg klar for lys inn i gresskar og skumle barn i alle aldre. 
Foto. HÅKON MOSVOLD LARSEN
GRU: Halloween feires over store deler av verden den 31. oktober. gjør deg klar for lys inn i gresskar og skumle barn i alle aldre. Foto. HÅKON MOSVOLD LARSEN Vis mer

-Neida. Linda er der bare for å passe på hotellet. Antageligvis er de fleste spøkelser hyggelige.

Mariann Øye-Mork, daglig leder ved Hotell Union Øye, bekrefter at hotellet hennes er litt «spooky».

-Da jeg kom på jobb i dag så jeg at en verandadør som jeg var sikker på at var låst i går, sto på vidt gap. Det virket også som sikringen hadde gått, men med en gang jeg lukket døra, kom lyset tilbake, forteller hun.

LITT SKUMMELT: Noen mener Nordlyset er skummelt nok til å passe inn på halloween. Foto. Gunnar Hildonen
LITT SKUMMELT: Noen mener Nordlyset er skummelt nok til å passe inn på halloween. Foto. Gunnar Hildonen Vis mer

Tidligere gjester har fortalt om fottrinn i gangene og lyden av gråt. Mange sier også at de har hørt lyden av rennende vann der det ikke er vann.

-Vi har nesten fullt hus i kveld, så jeg kan ikke garantere at det blir spøkelsesfritt, sier Øye-Mork.

UTSTYR: Har du utstyret, har Norge stedene. Hva med å kle deg ut og ta en tur på Akershus festning? Foto: HENNING LILLEGÅRD
UTSTYR: Har du utstyret, har Norge stedene. Hva med å kle deg ut og ta en tur på Akershus festning? Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer