FOLK FLEST VIL TIL HVALER: Denne hytta på Siljeholmen på Hvaler ble solgt i går etter andre visning. En nyoppusset hytte med flott utsikt. Prisantydning 3,5 millioner kroner. Soverom 3. Primærrom 71 kvm. Byggeår 1964, renovert 2011.   FOTO: Tage Solberg/DnB NOR Eiendom
FOLK FLEST VIL TIL HVALER: Denne hytta på Siljeholmen på Hvaler ble solgt i går etter andre visning. En nyoppusset hytte med flott utsikt. Prisantydning 3,5 millioner kroner. Soverom 3. Primærrom 71 kvm. Byggeår 1964, renovert 2011. FOTO: Tage Solberg/DnB NOR EiendomVis mer

Her er Norges ti hotteste hytteområder

Ingen tvil om hva som er folkets favoritt.

Tall fra Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) viser at hytteprisene har steget i rekordfart.

Dette gjelder først og fremst hytter ved sjøen.

Listen over de mest eksklusive sjønære hyttefeltene viser en vanvittig snittpris, og at hyttefiffen helst vil til Nøtterøy, Lillesand og Tjøme.

Folk flest drømmer seg imidlertid til Hvaler viser oversikten som FINN.no har utarbeidet for Hytteliv.

Vil til Hvaler Eiendomsmegler Asim Vokshi i DnB NOR Eiendom bekrefter Hvalers popularitet.

- Vi opplever en stor interesse. Har hytta en god beliggenhet er den lettsolgt, sier han.

I går solgte Vokshi en hytte på Siljeholmen på Hvaler etter andre visning. Hytta hadde prisantydning på 3,5 millioner kroner og er på 71 kvadratmeter.

Hytta ble solgt for 3,3 millioner, 200.000 under takst.

God deal Er du på jakt etter hytte i høstferien kan du gjøre en god deal, ifølge ekspertene.

Sjeføkonom Jan Andreassen i Terra-Gruppen mener hyttemarkedet vil få et prissvai. Dette gjelder spesielt fjellhytter.

Han forteller om et overheng av hytter på markedet. Han ser imidlertid ikke for seg et klassisk prisfall, men en svai fordi vi er inne i et såkalt "opprenskningsår". Kanskje med høy omsetning, men med lavere priser. Stadig flere vil innse at prisen må settes ned hvis hytta skal bli solgt, sier han.

Jan Andreassen mener det altså er ubalanse mellom tilbud og etterspørsel. Det vil si at det er kjøpers marked. Når dette utjevnes vil prisene gå opp igjen.

For høyt Meglerbransjen har en tilsvarende tilnærming og leder Christian Dreyer i Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF) bekrefter at de har registrert fall i markedet.

Dreyer mener selgerne av fritidsboliger på fjellet må erkjenne at prisnivået har vært for høyt.

- De kan ikke forvente like høye priser som for noen år siden, sier han.

Men husk at det er viktig å skille mellom hytter ved sjøen og hytter på fjellet. Sjøhytter er et knapphetsgode. Dessuten bør det tilføyes at det er forskjell fra region til region på fjellet, legger han til.

Godt besøkt Kanskje er det tv-serien Hvaler som har skapt nye blest for kommunen? Kanskje er det kjendisene som trekker folk til området? Statsminister Jens Stoltenberg har i hvert fall hytte her.

Oversikten fra FINN viser for øvrig solid sjøhyttedominans. Kun tre typiske fjellhytteområder har sneket seg inn på listen: Trysil, Geilo og Hafjell.

Hyttemegler Willy Storsnes i Hedmark Eiendom har Trysil som nedslagsfelt. Han opplever markedet som trått.

- Men det virker som det begynner å løsne litt. Det skulle jo også bare mangle. Det er jo liksom høysesong nå, sier han.

Les også:
Her er Norges beste interiørbutikker
Se våre inspirerende interiørbilder
La hytta på kanten av stupet
Fortsatt skvetter jeg litt når jeg ser huset

Saken ble opprinnelig skrevet av Hytteliv for Klikk.no. Les her.

TIL SALGS: Hytte på Trysilfjellet. Prisantydning 1,7 millioner kroner.  Soverom 3. Primærrom 58 kvm. Byggeår 1977. Tomt 1 083 kvm. Festetomt  FOTO: Hedmark Eiendom
TIL SALGS: Hytte på Trysilfjellet. Prisantydning 1,7 millioner kroner. Soverom 3. Primærrom 58 kvm. Byggeår 1977. Tomt 1 083 kvm. Festetomt FOTO: Hedmark Eiendom Vis mer