Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er nye Golf GTI

Enda raskere og enda mer sportslig, lover Volkswagen.

MER SPORTSLIG: Volkswager lover at nye GTI skal være både raskere og mer sportslig enn dagens GTI.
MER SPORTSLIG: Volkswager lover at nye GTI skal være både raskere og mer sportslig enn dagens GTI. Vis mer

Den store bilutstillingen i Paris er godt i gang, både for folk flest, pressen og for bilprodusentene. Nyhetene kommer på løpende bånd og en av de mest spennende ble sluppet for få timer siden - syvende generasjon Volkswagen Golf GTI.

Det er ikke mye info Volkswagen har å by på foreløpig, men de lover at nye GTI skal være raskere og mer sportslig enn dagens GTI. Alt annet ville jo vært en skuffelse.

Lavere vekt, mer effekt Mer sportslig blir den ved at bilen, som er bygget på Volkswagens nye MBQ-modulplattform, er rundt 100 kg lettere enn dagens modell.

I tillegg er den litt lengre, litt bredere og litt lavere, og har litt bredere sporvidde og lengre akselavstand. Mindre overheng foran og bak er en kjent formel på å gjøre en bil mer stødig på veien.

Vekten bidrar selvfølgelig til at den blir raskere. Motoren får jo mindre vekt å dra på. Motoren er i bunn og grunn den samme som i dagens GTI, en toliters bensinturbomotor, som i syvende generasjon vil yte 220 hestekrefter.

Snillere mot miljøet Med lavere vekt og en mer effektiv motor, lover Volkswagen at også forbruket skal gå ned. - GTI vil ha den nye EU6 normen når den kommer til Norge neste sommer, sier direktør i Møller Ulf Tore Hekneby.

- Golf GTI har alltid vært en spydspiss for Volkswagen og er ikke minst viktig for merkevaren Volkswagen, fortsetter han.

Prisene på nye GTI er foreløpig ikke klare.

Les mer om nye Volkswagen Golf her.

Les også: Høstens største nyheter

Angrefrist på ny Opel

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media