KOMMER: Nye Skoda Octavia. FOTO: Daniel Kraus
KOMMER: Nye Skoda Octavia. FOTO: Daniel KrausVis mer

Her er nye Skoda Octavia

Får bedre plass enn dagens modell.

Skoda Octavia var ved utgangen av november Norges 10. mest solgte bil, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken. 2574 biler er solgt så langt i år.

Nå har Skoda sluppet bilder av nye Octavia som vokser i lengde, bredde og høyde sammenlignet med forgjengeren. Octavia har blitt 90 millimeter lengre og akselavstanden har økt med hele 108 millimeter. Kupéen har blitt tilsvarende lengre.

Bredden har økt med 45 millimeter, noe som har gitt mer albuerom foran og bak. Høyden under taket har også økt sammenlignet med dagens modell. Bagasjerommet er på hele 590 liter. Som dagens modell leveres Octavia med stor bakluke og nedfellbart baksete.

På listen over sikkerhetsutstyr finner vi ni kollisjonsputer, samt en rekke nye sikkerhetssystemer som Front Assist med nødbremsefunksjon (fra mai 2013), feltvarsler (Lane Assist) som holder bilen i rett kjørefelt, multikollisjonsbrems som reduserer risikoen for nye sammenstøt ved kollisjoner, proaktiv passasjerbeskyttelse som blant annet lukker vinduer og takluke ved sammenstøt, tretthetsvarsler og fotgjengerbeskyttelse.

Lettere og mye utstyr Nye Octavia er opptil 102 kilo lettere enn den utgående modellen, til tross for bilen både er større og pakket med flere nye sikkerhetsløsninger. Lavere vekt bidrar til at Greenline-versjonen av Octavia med 1,6 TDI og 110 hestekrefter har et CO2-utslipp på 89 g/km og et forbruk på beskjedne 0,34 liter per mil.

Octavia blir levert med fire TSI-bensinmotorer og fire TDI-dieselmotorer. Manuelt gir eller DSG-kasse er tilgjengelig. Bilen kommere senere også med firehjulstrekk. En RS-versjon er også underveis.

BEDRE PLASS: Nye Skoda Octavia har blitt både lengre og bredere. Det skal gi bedre innvendig plass. FOTO: Skoda
BEDRE PLASS: Nye Skoda Octavia har blitt både lengre og bredere. Det skal gi bedre innvendig plass. FOTO: Skoda Vis mer

Bilen kan leveres med adaptiv fartsholder, automatisk dimming av fjernlys og parkeringsassistent. Skiltgjenkjenning er også tilgjengelig, det samme med panoramatak og KESSY, nøkkelløst start/stopp system.

Av de mer kuriøse tingene kan det nevnes at den kommer med isskrape skjult ved tanklokket.

Les også:

Her er de beste bilene vi har testet

Stor test: Her er spylervæskene som duger i kulda

SKARPERE: Linjene har blitt skarpere og bilen har totalt sett fått et mer moderne preg enn dagens modell. FOTO: Daniel Krauss
SKARPERE: Linjene har blitt skarpere og bilen har totalt sett fått et mer moderne preg enn dagens modell. FOTO: Daniel Krauss Vis mer

Så fort kan du kjøre forbi fotoboksen

Quiz: Kjenner du igjen bilene?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.