Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er nye Touran

En oppgradert utgave av Volkswagens populære sjuseter, Touran, er klar til å møte den stadig tøffere konkurransen i klassen.

INGEN REVOLUSJON: Det er ikke snakk om en banebrytende ny design på nye VW Touran. Dørene er beholdt, men grill, lykter og støtfangere er helt nye. Foto: VW
INGEN REVOLUSJON: Det er ikke snakk om en banebrytende ny design på nye VW Touran. Dørene er beholdt, men grill, lykter og støtfangere er helt nye. Foto: VW Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Les også: De beste sjuseterne

Noen splitter ny modell er det ikke snakk om. Likevel er det bare dørene som er beholdt fra forgjengeren, som kom på markedet i 2003, og som er solgt i mer enn 1,1 millioner eksemplarer.

VW gjør med Touran som med siste utgave av Golf: De gjør et framgangsrikt konsept enda bedre. Det betyr at en helt ny sjuseter fra VW i denne klassen fortsatt er noen år unna.

Ny front
VW har lykkes godt med Golf. Sjette generasjon Golf er en vesentlig bedre enn den femte generasjonen, selv om de utvendige målene er nærmest identiske.

Nye Touran har fått en front som likner de øvrige ferskeste familiemedlemmene, altså Polo, Golf og nye Sharan (en enda større sjuseter). Grill, lykter og støtfangere er helt nye.

NYE LYKTER: De horisontale baklyktene utgjør kanskje den største designforskjellen for Touran-kjennerne.
NYE LYKTER: De horisontale baklyktene utgjør kanskje den største designforskjellen for Touran-kjennerne. Vis mer

Kanskje er det likevel de horisontale baklyktene som utgjør den største forskjellen for Touran-kjennerne.

Ny belysning
Innvendig er det gjennomgående nye materialer med langt høyere kvalitetsfølelse enn den aldrende plasten som i stor grad har fulgt bilen siden lanseringen for sju år siden.

Det er blitt flere kromdetaljer, større display på midtkonsollen, treekret ratt og ny belysning i instrumentene.

Touran vil få åtte motoralternativer - og mange av dem koblet til konsernets meget fine dobbeltklutsjkasse (dsg).

Sterke nykommere
Dagens Touran vant Dagbladets store sjusetertest i fjor høst. Men etter den tid har det kommet et par meget sterke nykommere i klassen. Spesielt Peugeot 5008 og Renault Grand Scenic. Sistnevnte er per i dag eneren i klassen, mener Dagbladet.

ROMSLIG: Også nye Touran har selvsagt plass til sju.
ROMSLIG: Også nye Touran har selvsagt plass til sju. Vis mer

I løpet av året kommer også en annen populær bil i klassen, Mazda5, i ny utgave. Så det er absolutt på tide med en ny Touran. Offisielt lanseres den i juli.

Les også: De beste sjuseterne

VALGFRITT: Touran vil få åtte motoralternativer, mange av dem med dobbeltklutjskasse (DSG).
VALGFRITT: Touran vil få åtte motoralternativer, mange av dem med dobbeltklutjskasse (DSG). Vis mer
OPPGRADERING: Innvendig er det nye materialer og høyere kvalitetsfølelse enn det var med den aldrende plasten som i stor grad har fulgt bilen de siste sju år.
OPPGRADERING: Innvendig er det nye materialer og høyere kvalitetsfølelse enn det var med den aldrende plasten som i stor grad har fulgt bilen de siste sju år. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!