KLASSISKE: Ingen designsprell her - nye Avensis støtter seg til den nå etablerte Toyota-designnormen både som sedan og som stasjonsvogn. Foto: TOYOTA
KLASSISKE: Ingen designsprell her - nye Avensis støtter seg til den nå etablerte Toyota-designnormen både som sedan og som stasjonsvogn. Foto: TOYOTAVis mer

Her er nye Toyota Avensis

Toyota har fått juling av VW på salgsstatistikken i det siste. Kan denne bli redningen?

Dinside Det er over seks år siden vi prøvekjørte dagens Toyota Avensis første gang.

Det var tredje generasjon og et klart stilmessig brudd med den trauste forgjengeren, og den slo da også VW Passat da vi konfronterte de to i duell vinteren 2009.

Problemet er at dette begynner å bli veldig lenge siden.

Trues nedenfra Volkswagen har nemlig lansert en knallsterk ny Passat, og fremstår som referansen i familiebil-segmentet, og som om ikke det er nok har også nye Ford Mondeo fått gode kritikker.

LES MER: Test av nye VW Passat og
Test av nye Ford Mondeo

Samtidig er selve bilklassen i ferd med å tape kundenes gunst her i landet, spesielt til fordel for folkesuvene, men også for stasjonsvognene i kompaktklassen.

VW Golf stasjonsvogn, Honda Civic Tourer eller Peugeot 308 SW er her gode alternativer, for ikke å snakke om Toyotas egen Auris Touring Sports.

Det blir derfor et åpent spørsmål hvorvidt Toyotas nye Avensis vil ha å stille opp med for å ta tilbake Toyatas tapte posisjon.

Spenningen stiger... Vel, for å være ærlig - det vet vi svært lite om ennå. Pressemeldingen som ledsaget bildene var svært lite meddelsom , med unntak av informasjonen om at den nye Avensis er designet i Toyotas designstudio ED2 i Frankrike, utviklet i selskapets forskning- og utviklingssenter i Belgia og bygget på fabrikken i England.

For dem det måtte interessere...

Og som hybrid? En henvendelse til den norske importøren har ikke gjort oss så mye klokere med ett interessant unntak: Avensis kommer ikke som hybrid. Det må vi si vi fant noe overraskende. Når det er sagt har jo Toyota en romslig familiehybrid på markedet ved navn Prius + Seven.

Bilen vil ellers få både bensin- og dieselmotorisering som naturligvis tilfredsstiller EU6-utslippskravene.

Importøren informerer oss for øvrig om at bilen lanseres i Norge til sommeren.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

HELT NY ELLER? Vi finner linjeføringen mistenkelig lik den vi kjenner fra dagens Avensis som kom i 2008 og ble ansiktsløftet i 2011. Svaret får vi på Genève-utstillingen. Foto: TOYOTA
HELT NY ELLER? Vi finner linjeføringen mistenkelig lik den vi kjenner fra dagens Avensis som kom i 2008 og ble ansiktsløftet i 2011. Svaret får vi på Genève-utstillingen. Foto: TOYOTA Vis mer