SIKKER VINNER: Pappvin hører påska til, lett å frakte med seg og den bør nytes umiddelbart. Foto: Geir Bølsted
SIKKER VINNER: Pappvin hører påska til, lett å frakte med seg og den bør nytes umiddelbart. Foto: Geir BølstedVis mer

Test pappviner

Her er påskas 18 beste pappviner

Den store slageren i påska er som vanlig pappviner. Den bør nytes umiddelbart.

På sitt beste kan en bag in boks være en praktisk og rimelig innpakning for en enkel og fruktdreven vin, ment for umiddelbart konsum.

På sitt verste er vinene udrikkelige.

Pappvin er ferskvare

Hovedårsaken til dette er bag in boksens dårlige egenskaper for preservering av vin.

VINEKSPERT: Dagbladets vinekspert Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscars gate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Foto: NINA HANSEN Vis mer Vinen forringes i et urovekkende raskt tempo etter den er tappet på boks, og både oksidasjon, uttørket frukt og bismak er vanlige problemer.

Vin som tappes på bag in boks er ferskvare og burde drikkes så tett opptil tappedato som mulig. Og her er litt av problemet.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn