Her er pensjonstriksene som gir deg maks lønn

Er du ansatt i privat sektor og jobber til 70 år eller lenger, kan du se fram til et lønnshopp som pensjonist.

ØKT PENSJON: Det lønner seg å tenke framover hvis du ønsker mest mulig i pensjon når den tida kommer. Foto: Even Bast / Dagbladet
ØKT PENSJON: Det lønner seg å tenke framover hvis du ønsker mest mulig i pensjon når den tida kommer. Foto: Even Bast / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I gjennomsnitt kan du regne med at pensjonen øker med fire til åtte prosent for hvert år du jobber lenger enn 67 år, og motsatt hvis du jobber kortere.

-Jobber du for fullt til over 70, kan mange i privat sektor faktisk regne med å få høyere pensjon enn de hadde i lønn, sier pensjonsekspert Knut Dyre Haug i Storebrand.

Han har regnet ut hva ansatte i privat sektor kan forvente å motta i pensjon — og hvor lenge de må jobbe før den årlige pensjonsutbetalingen overstiger lønna de hadde som yrkesaktive. Regnestykkene gjelder alle som jobber i privat sektor.

Ikke høytlønte En gjennomsnittsperson vil få 60 til 70 prosent av lønna i total pensjon hvis han eller hun går av ved 67 år — og starter pensjonsuttaket samtidig.

I regnestykkene kan du se når ulike personer kan forvente at pensjonen overstiger lønna. Dette skjer som regel mellom 69 og 75 år, avhengig av dagens alder, pensjonsordning, lønn og når du begynner å ta ut pensjonen.

- Høytlønte — med en lønn på over ca. 600000 kroner, med en minimumsordning, vil neppe kunne regne med å få høyere pensjon enn lønn — selv om de jobber til de er 75 år. Dette skyldes at folketrygden ikke gir pensjonsopptjening for inntekt over ca. 580000 kroner (7,1 G) — i alle fall for dem som er født etter 1962, sier Dyre Haug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer