Her er planene for Teslas gigantfabrikk

Får en kapasitet på 500 000 batteripakker i året.

FORNYBART: Tesla lover å sørge for at produksjonen på batterifabrikken blir så miljøskånsom som mulig. Den vil naturligvis bli drevet med fornybar energi. Foto: TESLA
FORNYBART: Tesla lover å sørge for at produksjonen på batterifabrikken blir så miljøskånsom som mulig. Den vil naturligvis bli drevet med fornybar energi. Foto: TESLA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Vi har tidligere omtalt Teslas planer om å bygge en kjempemessig batterifabrikk for å utstyre fremtidige Tesla-modeller. Fabrikken er et samarbeidsprosjekt med Panasonic og får en kapasitet på en halv million batteripakker i året. Fabrikken skal ifølge pressemeldingen bli verdens største og mest avanserte - og selvsagt grønne - batterifabrikk, og vil ha 6.500 ansatte.

Musks visjoner inspirerer mange, også i den tradisjonelle bilindustrien. Dette har BMW gitt et briljant eksempel på, som du kan lese om her.

Oppgraderer Tesla er i vekst for tiden og lanseringen av Model X nærmer seg, samtidig som produksjonen øker. I annet kvartal i år ble det produsert nesten 9.000 eksemplarer av Model S. Bare i Norge solgte Tesla 3.433 biler i løpet av de første åtte månedene i 2014.

Nylig annonserte Elon Musk at det kommer oppgraderinger av batteripakkene, samtidig som han regner med prognosen om nedgang i batteriprisene på 30 prosent som et forsiktig overslag.

Nevada vant Det har vært hard kamp mellom fire sørvest-amerikanske stater om å få tildelt fabrikken og nå er det kjent at det er Nevada som har stukket av med seieren. Elon Musk presiserer at det ikke var de som tilbød de beste subsidiene, men han trekker frem at Nevada er en stat som får ting gjort. Effektivitet har altså hatt høyeste prioritet her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer