BOLIGSLIPP: Erfaringsmessig er det flest boliger til salgs i mai og juni. Det kan gi deg muligheter. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIX
BOLIGSLIPP: Erfaringsmessig er det flest boliger til salgs i mai og juni. Det kan gi deg muligheter. Foto: CORNELIUS POPPE / NTB SCANPIXVis mer

Her er rådene som gir deg mest bolig for pengene

Vårslippet er i gang.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): I øyeblikket ligger det nærmere 21 000 boliger ute til salgs på Finn.no. Og flere vil komme de neste ukene, spår Henrik Faller, kommunikasjonsrådgiver i Finn.

- MYE Å VELGE I, MEN HØYE PRISER PÅ VISNING: Lill Kalager (24) ( i midten) er på boligjakt og har med venninnen Mette Bergsund (24) på visning i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. - Adressen teller mest for dem som leter etter bolig, alt annet kan man jo gjøre noe med, mener megler Helene Molle i Aktiv Eiendomsmegler. Foto: Jacques Hvistendahl- Prisene på en toroms i Oslo er høye, synes Lill Kalager (24). Hun vil se seg nøye om før hun bestemmer seg.- Det er mye å velge mellom, men en del av leilighetene går langt over takst. Vi er mange som er på boligjakt, og da presses prisene opp, sier hun.Den siste tida har hun vært på flere visninger sentralt i hovedstaden. Selv om prisnviået er høyt, er hun redd for å vente for lenge med å komme seg inn på boligmarkedet.- Om nødvendig får jeg drahjelp av foreldrene mine, men ellers satser jeg på avdragsfritt boliglån så lenge jeg er student, sier 24-åringen. Hun har en lang liste med sjekkpunkter hun tar med seg på visningene.- Jeg vil jo gjerne bo sentralt i byen, og det er veldig fint på Grünerløkka. Ellers ser jeg etter råteskader og at det ikke er noen feil på rør, det elektriske anlegget og vinduer, sier Kalager.De siste fire åra har hun leid et rom hos venninnen Mette Bergsund (24).- Men det er jo egentlig å kaste penger ut av vinduet, konstaterer sistnevnte.

- De siste fem åra har det vært desidert flest boliger i markedet i mai og juni. Det er derfor grunn til å tro at det store «vårslippet» er like rundt hjørnet, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til standard mnd når gratisperioden utløper (99 kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn