Her er reiseåret 2017 - måned for måned

12 nye måneder - 12 fantastiske reiser. 

GGODT NYTT REISEÅR: Vi har plukket ut 12 flotte reiseopplevelser for deg. Her fra mathallen i Aarhus i Danmark.     Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
GGODT NYTT REISEÅR: Vi har plukket ut 12 flotte reiseopplevelser for deg. Her fra mathallen i Aarhus i Danmark.     Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«»(Dagbladet): Vi gir deg reisekalenderen for deg som vil starte ferieplanleggingen allerede nå. Dersom du flytter feriedager fra 2016 over til 2017 bør du vurdere å bruke noen av dem allerede i januar. Det er lavsesong for både skiferier og storbyferier. Dermed er prisene lavere enn senere i vinter. Til alle andre: Se på listen og plukk deg ut dine favoritter.
Her er noen gode reiseforslag.

Denne ukedagen får du kjøpt de billigste flybillettene.

Januar

Ischgl. Benytt sjansen til å dra til Alpene i løpet av de måneden som er aller billigst. Januar er lavsesong og prisene deretter. Prøv jetsetternes lekegrind Ischgl i Østerrike i løpet av de tre første ukene av året. Før prisene øker jevnt og trutt utover sesongen. Bruk heller penger på Restaurant Stüva i Hotel YSCLA. En gourmetopplevelse etter en dag i bakken.

Skiferie: Januar er den billigste måneden. Her fra Ischgl i Østerrike. Foto: Odd Roar Lange/Thetraveilinspector
Skiferie: Januar er den billigste måneden. Her fra Ischgl i Østerrike.
Foto: Odd Roar Lange/Thetraveilinspector Vis mer

Februar

Longyearbyen. «Svalbardhovedstaden» har fått lyset tilbake. Og du kan oppleve noe veldig mange nordmenn bare drømmer om. En vinteropplevelse under polarhimmelen. Bli gjerne med på snøscootersafari til Østkysten. Her kan dere kanskje få øye på isbjørn i sitt rette element. Ta også turen under Longyearbreen, en guidet opplevelse av de sjeldne. Longyearbyen har både villmark og gourmetmat på menyen. Restaurant Huset har fått toppscore i mange restauranttester.

Mars

Trysil. Norges beste skianlegg for familier. Trysil er også en av de svært få destinasjonene i Norge som har fått godkjentstempelet «Bærekraftig reisemål».
Visste du at du kunne kombinere et vinteropphold i skianlegget med badeferie på hotell? Radisson Blue Mountain Resort & Residence har både innendørs og utendørs basseng og flere ulike badstuer.

April

Paris. Nå har våren virkelig kommet i Europa. Og mer romantiske enn en langweekend i Paris i slutten av april får du ikke. Uterestaurantene langs Champs Elysees syder av liv. Prøv gjerne noen av "bakgatene" i Paris for å unngå de mest populære turistområdene. Et godt parisertips: Ta en tur fra 4. arrondissement i bydelen Le Marais. Derfra går dere til Seinen, krysser elva og går over over øyene på oppdagelsesferd.

Mai

Norske fjorder. Hvitt på toppene, grønt i fjellsidene og blått i sjøen. Dette er det utenlandske turister får servert på postkort. Du kan oppleve det på hjemmebane. Prøv gjerne en weekend ved den vakre Hardangerfjorden, og bo på det historiske Utne Hotel. Trehotellet er full av sjarm og stemning fremfor luksus. Men dette vil dere huske lenge. Få med dere en tur til lokalmuseet som bokstavelig talt ligger i fjæresteinene. Og dersom dere kjører bil må dere ta en stopp ved det nye utsiktspunktet ved Vøringsfossen.

Juni

Lofoten. Villt, vått og vakkert. Det er ikke uten grunn at turister reiser gjennom hele Europa for å komme til Lofoten. Jo tidligere i juni, jo færre andre turister. Ta en tur til Svolvær - og herfra drar dere på båttur over til Skrova.
Lofoten er full av fine opplevelser, og sandstrendene er ubeskrivelige. Tør dere teste badetemperaturen?

REN LYKKE:  Ta turen til Reine i Lofoten i sommer.           Foto: Odd Roar Lange/Thettravelinspector
REN LYKKE:  Ta turen til Reine i Lofoten i sommer.           Foto: Odd Roar Lange/Thettravelinspector Vis mer

Juli:

Kosterøyene: En kort båtreise ut fra Strømstad ligger bilfrie Koster. Nord og Syd-Koster er to øyer som er bundet sammen med en liten kabelferge. Her på øyene finner dere ro, vakre soloppganger og fantastiske solnedganger. Sjekk oversikten over musikkfestivalene og konserter på Koster og legg gjerne opp reisen etter dette. Lei sykler (eller ta med egne). Skjærgårdsstemningen på Koster oser av sommer. Lei eget sommerhus eller bo på Hotel Koster (på Nord-Koster).

BADEFERIE: Skjærgården ved Kosterøyene.                          Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
BADEFERIE: Skjærgården ved Kosterøyene.                          Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer


August

Roma. Italias hovedstad er en drøm i august. Husk å legge opp en plan for besøket. Start gjerne førstegangsoppholdet med å studere kartet som gir en god innføring i hvor de ulike attraksjonene ligger. Du kan gå mellom flere av dem. Ellers er t-banen et godt og rimelig valg. Husk å kjøpe billetter til Colosseum, Vatikanstaten og Peterskirken på forhånd. Kan kjøpes på nett. Da slipper dere lange køer ved inngangen.
Ta også en tur til bydelen Trastevere på kveldstid. Menge hyggelige restauranter.

September

Bornholm. Den danske øya ligger rett syd for Sverige og nås enten med fly fra København eller med båt fra Ystad. Her holder badetemperaturen mye lenger enn både i Danmark, Norge og den svenske vestkysten. Vi anbefaler at dere bor enten i Allinge eller Gudhjem. Men, det er såpass korte avstander at med egen bil tilgjengelig kan dere leie sommerhus hvor som helst. Husk å sette av en dag til båttur fra Gudhjem til Christiansø. Bornholm er som skapt for sykkelturer.

Sanden er så finkornet at Napolen brukte den i timeglasset sitt.

Oktober

SOLNEDGANG:  Når solen går ned ved Melsted på Bornholm ser det slik ut. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
SOLNEDGANG:  Når solen går ned ved Melsted på Bornholm ser det slik ut.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Aarhus. Danmarks nest største by er i 2017 Europas kulturhovedstad. Fra 21. januar blir byen stappfull av arrangement som inkluderer hele region Midt-Jylland.
Kulturåret har temaet #Rethink - og inneholder sportsarrangementer, mat og gourmet, musikk, konserter, historie, litteratur (med egen barnelitteraturfestival) og mye mer. Se hele programmet her. Det er planlagt rundt 400 arrangementer, der ca halvparten av disse er gratis.
Regionen venter ca 5 millioner turister i løpet av 2017.

Slik gjør du London gratis.

November

Amsterdam. Den nederlandske hovedstaden kan på mange måter minne om København, med sine sykkelvennlige gater, kanaler, mange kafeer, små butikker og mange museer. Du rekker garantert ikke å kjede deg i Amsterdam. Ta en tur til markedet i Jordaan og deretter til de ni gatene som har mange små butikker som ikke bare selger varer fra kjedene. Det er mange secondhand-butikker og merkevarebutikker i dette området. Styr unna suvenirbutikkene.

Til vanns eller lands: Prøv sykkeltur eller kanalbåttur i Amsterdam. Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Til vanns eller lands: Prøv sykkeltur eller kanalbåttur i Amsterdam.
Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer

Desember

København. Julebyen er åpnet, med markeder og et julepyntet tivoli. Bli med på spøkelsestur i Københavns gater. Dere blir i så fall med på guidet tur fra Nyhavn og langs de «skumle sidegatene» i byens sentrum. Her børstes støvet av de sanne fortellingene om poltergeist og gjenferd, hekser og halshugging...

7 ting du bør gjøre dagen før du reiser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer