VIN TIL VILT:  Viltkjøtt har to fellesnevnere som er viktig for vinvalget. De har en varierende grad av viltsmak og er alle magre med lite fett. Foto: NTB SCANPIX
VIN TIL VILT: Viltkjøtt har to fellesnevnere som er viktig for vinvalget. De har en varierende grad av viltsmak og er alle magre med lite fett. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Vin til vilt

Her er rødvinene som passer best til viltkjøttet

Tre kraftige viltviner fikk terningkast seks.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med høsten følger også en rekke flotte råvarer i sesong.

En av høstens mest ettertraktede delikatesser er viltkjøtt.

Hjort og elg er allerede tilgjengelig og reinsdyr følger på nærmere juletider.

Med viltkjøttet kan vi også hente fram de rike kraftige rødvinene som takler den distinkte viltsmaken.

Magert kjøtt med lite fett

Viltkjøtt har to fellesnevnere som er viktig for vinvalget.

Slik leser du testen

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene. Alle viner har en utgangsverdi på 50 poeng. Slik tolkes poengene:

50–59: En uakseptabel vin. Dømt nord og ned.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 39 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn