VIN TIL VILT:  Viltkjøtt har to fellesnevnere som er viktig for vinvalget. De har en varierende grad av viltsmak og er alle magre med lite fett. Foto: NTB SCANPIX
VIN TIL VILT: Viltkjøtt har to fellesnevnere som er viktig for vinvalget. De har en varierende grad av viltsmak og er alle magre med lite fett. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Vin til vilt

Her er rødvinene som passer best til viltkjøttet

Tre kraftige viltviner fikk terningkast seks.

Med høsten følger også en rekke flotte råvarer i sesong.

En av høstens mest ettertraktede delikatesser er viltkjøtt.

Hjort og elg er allerede tilgjengelig og reinsdyr følger på nærmere juletider.

Med viltkjøttet kan vi også hente fram de rike kraftige rødvinene som takler den distinkte viltsmaken.

Magert kjøtt med lite fett

Viltkjøtt har to fellesnevnere som er viktig for vinvalget.

VINEKSPERT: Robert Lie har 20 års erfaring i restaurantbransjen, og har tidligere vært vinansvarlig ved blant annet Restaurant Oscarsgate, Statholdergaarden, Grefsenkollen og Bagatelle. Han er firedobbelt norgesmester og foreløpig eneste nordmann som har vunnet europamesterskapet for vinkelnere. Vis mer Slik leser du testen

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene. Alle viner har en utgangsverdi på 50 poeng. Slik tolkes poengene:

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn