Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Her er seks gode viner som passer til grillmat

Ikke la vinen bli overkjørt av grillsmaken.

HJEMMELAGET MARINADE TIL GRILLA KYLLINGSPYD: Til de grillete kyllingspydene trenger du et kyllingbryst, et fedd hvitløk, en halv chili, en desiliter olje, salt, pepper og sitronsatf. Slik gjør du: - Riv av den ene lange biten på kyllingbrystet. Skjær resten i tre lange strimler. 
Kjør olje, chili og hvitløk sammen og pensle på denne sausen i flere omganger mens du griller (det blir saus til overs!). Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server dem gjerne som en snack, tredd på små grillspyd, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
HJEMMELAGET MARINADE TIL GRILLA KYLLINGSPYD: Til de grillete kyllingspydene trenger du et kyllingbryst, et fedd hvitløk, en halv chili, en desiliter olje, salt, pepper og sitronsatf. Slik gjør du: - Riv av den ene lange biten på kyllingbrystet. Skjær resten i tre lange strimler. Kjør olje, chili og hvitløk sammen og pensle på denne sausen i flere omganger mens du griller (det blir saus til overs!). Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server dem gjerne som en snack, tredd på små grillspyd, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen Vis mer

Sommer er synonymt med grilling. Når vi endelig kan lage mat utendørs er det grill som gjelder, enten det er i parken eller på terrassen. Det fine med grillen er at man kan putte på det meste av råvarer med et godt resultat. Grønnsaker, skalldyr, kjøtt og fisk kan fint grilles og få den karakteristiske grillsmaken som setter en ekstra piff på måltidet. Smaken av røyk og grill er rett og slett en del av sommerens smaker.

Når det gjelder drikke til grillmat vil det selvfølgelig avhenge stort av hva man griller.

Grillede grønnsaker, fisk eller skalldyr gjør seg klart best med hvitvin. Gjerne da en vin med karakter og gjerne et lite opphold på fat.

Fatlagrede hvitviner

Fatlagrede hvitviner får ofte et røkt preg i smaken og kan fungere meget godt med denne type grillmat. Jo rikere smaker det er i maten, desto rikere varianter vil fungere best. Her er det viktig at ikke vinen blir overkjørt av grillsmaken i maten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?