HJEMMELAGET MARINADE TIL GRILLA KYLLINGSPYD: Til de grillete kyllingspydene trenger du et kyllingbryst, et fedd hvitløk, en halv chili, en desiliter olje, salt, pepper og sitronsatf. Slik gjør du: - Riv av den ene lange biten på kyllingbrystet. Skjær resten i tre lange strimler. 
Kjør olje, chili og hvitløk sammen og pensle på denne sausen i flere omganger mens du griller (det blir saus til overs!). Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server dem gjerne som en snack, tredd på små grillspyd, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth Michelsen
HJEMMELAGET MARINADE TIL GRILLA KYLLINGSPYD: Til de grillete kyllingspydene trenger du et kyllingbryst, et fedd hvitløk, en halv chili, en desiliter olje, salt, pepper og sitronsatf. Slik gjør du: - Riv av den ene lange biten på kyllingbrystet. Skjær resten i tre lange strimler. Kjør olje, chili og hvitløk sammen og pensle på denne sausen i flere omganger mens du griller (det blir saus til overs!). Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft. Server dem gjerne som en snack, tredd på små grillspyd, anbefaler matredaktør Christopher Sjuve. Foto: Lisbeth MichelsenVis mer

Her er seks gode viner som passer til grillmat

Ikke la vinen bli overkjørt av grillsmaken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sommer er synonymt med grilling. Når vi endelig kan lage mat utendørs er det grill som gjelder, enten det er i parken eller på terrassen. Det fine med grillen er at man kan putte på det meste av råvarer med et godt resultat. Grønnsaker, skalldyr, kjøtt og fisk kan fint grilles og få den karakteristiske grillsmaken som setter en ekstra piff på måltidet. Smaken av røyk og grill er rett og slett en del av sommerens smaker.

Når det gjelder drikke til grillmat vil det selvfølgelig avhenge stort av hva man griller.

Grillede grønnsaker, fisk eller skalldyr gjør seg klart best med hvitvin. Gjerne da en vin med karakter og gjerne et lite opphold på fat.

Fatlagrede hvitviner

Fatlagrede hvitviner får ofte et røkt preg i smaken og kan fungere meget godt med denne type grillmat. Jo rikere smaker det er i maten, desto rikere varianter vil fungere best. Her er det viktig at ikke vinen blir overkjørt av grillsmaken i maten.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn