Her er stemningen så høy at vi må dra tilbake neste dag for å høre hva de sier

- Å reise til Berlin for Michelin-restauranter er bare tull.

NOK MAT: Blide Cathrin Sonntag serverer en stor tallerken med knasende sprø svineknoke med surkål og poteter på den hyggelige kneipen «Schildkröte» ved Kurfürstendamm. Dette er til en person.  Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
NOK MAT: Blide Cathrin Sonntag serverer en stor tallerken med knasende sprø svineknoke med surkål og poteter på den hyggelige kneipen «Schildkröte» ved Kurfürstendamm. Dette er til en person. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

BERLIN (Dagbladet): Vi er ved travle Ku'damm en sein høstkveld. På et hjørne av Uehlandstrasse ser vi skilpaddeskiltet over døra. Og navnet «Schildkröte».

Det er Jahn Otto Johansen som har anbefalt stedet som i mange år har vært et populært sted for nordmenn på Berlin-tur.

- Å reise til Berlin for å lete etter Michelin-restauranter er bare tull. I Berlin er det de brune kneipene som gjelder, mener forfatteren som også var utenrikskorrespondent nettopp i Berlin.

Hver eneste bydel har lokale kneiper som frekventeres av dem som bor i nærheten.

Stappfullt Brune kneiper kan være så mangt. Det har vi erfart, etter flere seine kveldsvandringer i bydelen Charlottenburg. Noen steder ser folk skeptisk på oss når vi turister kommer inn.

Men på «Schildkröte» er stemningen så høy at vi må komme tilbake neste formiddag for å få ørenslyd til et intervju, og oppskrifter til norske lesere. Fullsatte bord strekker seg langt utover fortauet i høstmørket en vanlig tirsdagskveld.

Det var Frau Lotti som åpnet «Schildkröte» i 1936. Navnet skyldes innehaverskens forkjærlighet til skilpadder, forteller stedets innehaver, med navnet Uwe Schild.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer