Her er storbyfavoritten for alle unntatt nordlendinger

De vil heller til Roma.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet):  Det er på tide med litt ferieplanlegging.

New York, New York New York blir nordmenns storbyfavoritt for 2016, for alle unntatt nordlendingene. Drømmen om New York trumfer lav norsk kronekurs.

Reiselystne - Den svake norske kronekursen legger ikke demper på nordmenns ferieplaner, mener Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise. Mens den norske krona er lav, har både pundet og dollaren styrket seg det siste året. Dette gjør at reiselystne nordmenn må betale mer for den utenlandske valutaen, og at ferien blir mer kostbar, sier Berge.

På storbytoppen I en undersøkelse fra FINN reise ligger New York  på toppen av lista over hvilke storbyer nordmenn  vil reise til i 2016. Hele 12 prosent svarer at de helst vil reise til New York.  Det er også en av de få storbyene hvor tallet er likt både for kvinner og menn. Ellers er det flere menn som foretrekker Praha, Amsterdam. Berlin og Istanbul. Mens flere kvinner vil til Lisboa og Barcelona, viser tall fra undersøkelsen.

De yngste Det er dem under 30 år som er mest sugne på New York, hele 20 prosent vil helst dit neste år. Mens bare 5 prosent av dem over 60 år har New York på topplista for kommende år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer