Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er sydenhotellene småbarnsforeldre velger

Se hvor de reiser for å boltre seg i luksus i sommerferien.

VELGER LUKSUS: Småbarnsforeldre velger stadig mer luksuriøse hoteller i ferien. Foto: Kimme Persson / Star Tour
VELGER LUKSUS: Småbarnsforeldre velger stadig mer luksuriøse hoteller i ferien. Foto: Kimme Persson / Star Tour Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

Mammanett.no: Mange familier er i full gang med å planlegge årets sommerferie, og som tidligere år er det de kjente feriedestinasjonene Tyrkia, Rhodos, Mallorca og Kreta som er de mest populære.

Men én ting har endret seg de siste ti årene; småbarnsfamiliene er blitt mer reisevante og bruker mer penger på luksus enn tidligere. Foreldrene er opptatt av at barna skal ha det beste på ferie.

- Småbarnsfamilier har blitt mer kvalitetsbevisste, og velger dyrere hotell. Gjerne konsepthotell, hvor de vet hva de får, forteller PR manager Sophie Frisholm i Ving Norge.

Frisholm trekker fram konsepthotellene «Sunwing Family Resort» og «Family Gardens» som deres mest populære, fordi gjestene her kan være trygge på at de får høy kvalitet for pengene.

Og det er ikke bare familier som reiser med små barn. Å reise på sydentur sammen med barselgruppen, eller venner i fødselspermisjon, har også blitt mer vanlig de siste årene.

Uslåelig beliggenhet og spa Sunwing Alcudia på Mallorca er selskapets desidert mest populære hotell.

SUNWING ALCUDIA: Mange barnefamilier betaler gjerne ekstra for beliggenheten. Foto: Ving.no
SUNWING ALCUDIA: Mange barnefamilier betaler gjerne ekstra for beliggenheten. Foto: Ving.no Vis mer

Hotellet er lokalisert på den kritthvite stranda i Alcudia og har alt barnefamilier drømmer om i ferien; store leiligheter, et gigantisk bassengområde, skandinavisk barneklubb, underholdning på kveldstid og egen fitness og spa-avdeling.

Mens barna tilbringer dagen sammen med maskotene Lollo og Bernie, kan mor og far blant annet nyte en luksuriøs spapakke med 100 minutters valgfri behandling.

Sunwing Kallithea Beach på Rhodos er også et populært alternativ hos Ving. Hotellet ligger på stranda med kort avstand til det meste. Vannsklier, flere bassenger og barneklubb er sikre vinnere hos de små.

Her kan familien også booke seg inn på Royal Family Suite, som er Vings mest luksuriøse leiligheter noensinne. Dette er romslige treromsleiligheter med to balkonger eller en stor terrasse, med fantastisk utsikt mot havet.

Populært Family Garden-hotell på Kreta På Kreta er Alexandra Beach et av de mest populære familiehotellene hos Ving. Dette er et Family Garden-hotell beliggende ved den langgrunne sandstranda i Agia Marina, med gåavstand inn til sentrum.

Her finnes det barneklubb og Mini Disco for de små, mens større barn kan delta på Youth Sport.

Sunwing Kallithea Beach: Suiter med utsikt og direkte utgang til bassenget. Foto: Ving.no
Sunwing Kallithea Beach: Suiter med utsikt og direkte utgang til bassenget. Foto: Ving.no Vis mer

To bassengområder, egen à la carte-restaurant, spa og en fantastisk utsikt mot havet, gjør at også voksne vil kunne trives godt her.

Opptatt av å holde budsjettet Selv om småbarnsfamilier gjerne velger dyrere alternativer enn før, er de også opptatt av å holde budsjettet.

- Vi ser at mange velger All Inclusive, forteller Sophie Frisholm i Ving Norge.

- På denne måten har småbarnsfamilier litt bedre oversikt over feriebudsjettet, da det meste er betalt på forhånd.

Status å bruke penger på reise Informasjonssjef i Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, bekrefter at småbarnsfamilier bruker mer penger på å reise nå enn de gjorde for noen år tilbake.

- Mange av oss er mer bereiste nå enn for ti år siden, vi har mer penger og det er status å bruke penger på å reise.

- Flere har bedre økonomi i dag enn for ti år siden og det betyr både at vi reiser mer, men også at vi unner oss mer luksus på reisen i form av bedre beliggenhet, bedre rom og så videre, sier hun. Hun mener også at sikkerhet er viktig når dagens småbarnsforeldre velger feriedestinasjon.

Alexandra Beach Kreta: Idyllisk basseng med fantastisk utsikt. Foto: Ving.no
Alexandra Beach Kreta: Idyllisk basseng med fantastisk utsikt. Foto: Ving.no Vis mer

- Jeg tror dagens småbarnsforeldre, i likhet med samme gruppe for ti år siden, fremdeles kan være litt usikre første gang de skal ha med seg barna sine på ferie til utlandet, sier hun.

- Mens du som ung og barnløs gjerne loffet verden rundt på egen hånd, blir det for veldig mange et helt annet ferieliv når de får barn, og spesielt kanskje den førstefødte. Da søker mange til charterselskapene og konsepthotell som er skreddersydd barnefamilien, legger hun til.

Hos Star Tour heter konsepthotellene Blue Village. Her får familiene alt de trenger i form av Bamseklubb, babylounge, svømmeskoler og mulighet til å kjøpe All Inclusive.

Nyrenovert hotell Callisto på Kypros er et av de mest populære Blue Village-hotellene hos Star Tour.

Hotellets hvite bygninger minner om en gresk landsby, og det har en av Ayia Napas beste beliggenheter ved den lille Callisto-stranda.

Leilighetene er romslige og er oppusset i moderne materialer. Her er det både oppvarmet innendørs basseng, spa-avdeling og treningsrom.

Beliggenhet ved populær strand Et annet populært Blue Village-hotell er Alcudia Pins på Mallorca.

Callisto Ayia Napa: Hotellet framstår som en rolig, gresk landsby. Foto: Startour.no
Callisto Ayia Napa: Hotellet framstår som en rolig, gresk landsby. Foto: Startour.no Vis mer

Hotellet har et enormt bassengområde med vannsklier og ligger like ved Playa de Muro-stranda.

I likhet med andre Blue Village-hotell, tilbys det her Bamseklubb, og barna kan også delta på svømmeskole som ledes av svenske instruktører.

Gratis inngang til badeland Aegean Park er det mest populære Blue Village-hotellet på Rhodos. Hotellet ligger ved Kolymbia-stranda og beskrives som et moderne familieparadis med All Inclusive.

Like ved hotellet ligger et eget badeland, hvor alle hotellets gjester har gratis inngang.

I Premium-delen av hotellanlegget har man mulighet til å bo litt mer luksuriøst. Her finnes det egne familiesuiter med direkte utgang til bassenget.

Stadig flere luksushotell for familier Kommunikasjonssjef hos Apollo Reiser, Helen Begby, forteller at det de siste årene har blitt et større tilbud med hotell som er tilrettelagt for familier med små barn.

- Det er også blitt flere luksushotell for familier og mange familier velger å reise på cruise, sier hun.

Begby sier at det også er veldig mange som velger å reise flere generasjoner sammen.

- De beste barnevaktene er jo besteforeldre eller tanter og onkler, og det er derfor viktig at hotellene har tilbud til flere målgrupper. Cruise er jo ypperlig i så måte. Her er det noe for alle, du har med deg hotellet og får oppleve mange ulike steder, legger hun til.

Suiter med privat basseng Mythos Beach Resort er Apollos flaggskip på Rhodos, og er et skikkelig ferieparadis for familier.

Her finnes en rekke forskjellige romtyper, leiligheter og suiter med private basseng. Anlegget har fem bassenger, et eget lekeområde og mange aktiviteter for barn.

Her ligger forholdene til rette for en aktiv ferie også for de voksne, med alt fra zumba til vannpolo.

All Inclusive med eget badeland Det populære All Inclusive-hotellet Calimera Kaya Side Hotel i Tyrkia har den seinere tid gjennomgått en omfattende oppussing, og framstår i ny prakt fra sommeren 2014.

Dette Apollo-hotellet har moderne rom, eget badeland, en buffé- og tre à la carte-restauranter, lekeplass og et omfattende aktivitetsprogram.   

Luksus i Kroatia Apollo tilbyr også reiser til den idylliske øya Brac i den kroatiske skjærgården. Waterman Supetrus Resort er et stort ferieanlegg med hele åtte bassenger, tre av dem er forbeholdt barn.

Alcudia Pins på Mallorca: Enormt basseng like ved stranda. Foto: Startour.no
Alcudia Pins på Mallorca: Enormt basseng like ved stranda. Foto: Startour.no Vis mer

Her finnes barneklubb, og en rekke aktiviteter og spabehandlinger for voksne.

Hotellet har mulighet for All Inclusive på sine tre bufférestauranter, og i tillegg har de en egen à la carte-restaurant.  

LES OGSÅ: Flere sydenfavoritter for småbarnsforeldre
Fraråder å ta med baby på sydentur

Smart på reise med barn: produktene du trenger
Med baby til Roma

Atlantica Aegean Park på Rhodos: Tilbyr egen premium-del for familier. Foto: Startour.no
Atlantica Aegean Park på Rhodos: Tilbyr egen premium-del for familier. Foto: Startour.no Vis mer
Mythos Beach Resort:  Stort bassengområde med eget barnebasseng. Foto: Apollo.no
Mythos Beach Resort: Stort bassengområde med eget barnebasseng. Foto: Apollo.no Vis mer
Hele Norges coronakart