Her er turistenes beste Barcelona-tips

Dette må du gjøre i en av Europas hotteste byer.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

BARCELONA (Dagbladet): Det er gjerne slik at turistene sjøl er de beste guidene til hva som er verdt å oppleve på et sted.

Vi spurte turister i Barcelona hva de ville anbefale andre turister på bytur i storbyen som er en av Europas hotteste akkurat nå.

Matglade turister Tre turister fra Oslo ville gjerne smake på det Barcelona har å by på. De har brukt mye tid på forhånd for å sjekke ut aktuelle spisesteder i Barcelona, forteller Tommy Phung, Thao Thi Luu og Si-Jane Woo.

- Det er mange bra restauranter og like mange dårlige i Barcelona, sier Tommy Phung.

Deres tips til å finne gode spisesteder i byen som er kjent for sin enorme utvalg av restauranter, er Tripadvisor.

Vi sjekker ut fire pluss- og femstjerners restauranter i nærheten. Så bruker vi thefork.com for å bestille bord, forteller Thao Thi Luu.

Anbefaler Restauranten Alegra på bryggesenteret Mare Magnum er et av stedene den blide gjengen vil anbefale.

- Gode smaker, spennende desserter og en eksklusiv terrasse, mener Si-Jane Woo.

Carluta Akaneya, japansk grill uten sushi er også et sted de vil anbefale. De fant også fram til El Regulador, en koselig, liten hotellrestaurant rett ved Ramblaen.

Sjekker alt - Ellers bør man holde seg unna spisestedene på La Rambla, siere Tommy Phung. 

Byen har så mye annet å by på i alle prisklasser. Dermed fant de også fram til den rimelige restauranten Santa Ana i en sidegate til la Rambla.

TIL MONTJUÏC: Start dagen med en taubanetur til toppen av Montjüic, for byens beste utsikt. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MONTJUÏC-BORGEN: Du kan også gå opp til borgen, et tidligere fengsel som nå er et internasjonalt fredssenter. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SYKKELTUR: Det er sykkelbane og gangvei helt opp til toppen av Montjuïc. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
JOAN MIRÓ MUSEET: Få med deg kunstnerens fargerike skulpturer ut på museumsterrassen. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
LUNSJ: Restauranten i Miro-muiseet en av bydelens beste. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
DAGENS RETT: Chefen på Miro-restauranten har laget denne retten av av norsk klippfisk. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
I PARC GÜELL: - Fantastisk, vi legger bildene ut på facebook nå, sier Lavra Tovor og Catalina Monsalve fra Colombia. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
LA SAGRADA FAMILIA:- Barcelona er en fin by for kjærester, sier Alex Stutner og kjæresten Clara foran byens mest berømte kirke. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
CAMP NOU: Mirio de Santis er en stor fan av FC Barcelona og fikk oppfylt drømmen om å se stadion. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
CAMP NOU: Her er også en stor fotballbutikk, FC Botiga. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BARCELONETA: Avslutt dagen på den milelange bystranda. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN

- Ikke noe fine dining akkurat, men restauranten fikk høy score på Tripadvisor, forteller Oslo-gjengen.

- Alt var kjempegodt og autentisk for dem som vil ha gode spanske smaker og koselig miljø, sier Tommy Phung.

- Og så må dere få med dere Casa Battló, legger de mat- og kulturinteresserte turistene til.

Fotballentusiasten Det måtte bli Barcelona for Mirio de Santis (8 år). Hjemme i Sveits følger Mirio alltid med på Barcelonas kamper, forteller han til Dagbladet.

Vi møter ham sammen med mamma Katharina på Camp Nou, FC Barcelonas stadion og fotballmuseum.

Mirio de Santis er i Barcelona for første gang, sammen med mamma Katharina. Familien kom med cruiseskip fra Italia. Turen var planlagt for over ett år siden.

Messi Mirio er stor fan av Messi og FC Barcelona. Trøya med Messi nr. 10 på ryggen er tatt med hjemmefra.

- Det var min store drøm å komme hit, sier Mirio. 

Inne i fotballbutikken har Mirio fått kjøpt Messi-medaljer til seg og sin beste venn.

Se lyset - Dere må gå inn i kirken og se lysene gjennom vinduene. Fantastisk. Når sola skinner er det en stor opplevelse.

Det sier Alex Stutner og kjæresten Clara foran kirken La Sagrada Familia.

Antoní Gaudís mesterverk av en kirke gjør stort inntrykk på dem, i denne byen som er full av opplevelser for et kjærestepar på tur.

PARC GÜELL: - Vi har funnet mange gode restauranter her i byen,  sier Tommy Phung, Thao Thi  Luu og Si-Jane Woo fra Oslo. Her besøker Antoni Gaudís berømte park. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
PARC GÜELL: - Vi har funnet mange gode restauranter her i byen, sier Tommy Phung, Thao Thi Luu og Si-Jane Woo fra Oslo. Her besøker Antoni Gaudís berømte park. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Borgen på Montjuïchøyden, havna Port Vell, Camp Nou og markedet Boqueria var noen av dem.

På høyden Transbordador Aeri del Port var et av høydepunktene, bokstavelig talt. Den gamle kabelbanen går over Barcelona havn i en høyde på 107 meter og må ikke forveksles med den nyere gondolbanen til Montjuïc.

- Cafe Miramar på toppen av Transbordador Aeri var det mest romantiske stedet vi fant i Barcelona, sier paret til Dagbladet.

- En flott utsikt over byen, sier Stutner.

De to tipser også hvor du får den beste pizzaen i Barcelona. Det er Resturante Italiano Pomodoro Rosso, i Carrer de Blai 44.

- Vi har besøkt mange fantastiske steder og har nytt hvert eneste minutt i Barcelona.

Facebook-turistene Laura Tovor og Catalina Monsalve fra Colombia har gått i gått i timesvis og fotografert i Güell-parken.

Den eventyrlige parken med fantasifulle symbolfigurer, drager og fargerike trencadi-fliser, er det ultimate fotobjekt i Barcelona, mener de to venninnene fra Bogota.

Venninnene går for de mest kjente severdighetene i Barcelona, og da er flere av Antoni Gaudís mesterverker på besøkslista.

Deler alt - Vi har tatt over 200 bilder i alt i Barcelona, sier Lavra Tovar.
 
Alt legges ut på Facebook.

Vi har fått hundrevis av «liker» bare på de sju første, sier Laura Tovar. De deler sine Barcelona-opplevelser med vennene hjemme i Colombia.

- Nå vil de alle sammen reise til Barcelona, avslutter Catalina Monsalve.

 SAGRADA FAMILIA:  Stephany Korff og Katty Martins foran en annen av Antoni Gaudís mesterverker. Verdens mest berømte uferdige kirke. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
SAGRADA FAMILIA: Stephany Korff og Katty Martins foran en annen av Antoni Gaudís mesterverker. Verdens mest berømte uferdige kirke. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer